Izvor: B92, 22.Mar.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štampanje i izrada reklama

Niš -- U Nišu ima oko 300 malih preduzeća koja se bave štampanjem i izradom propagandnog i reklamnog materijala.

Dejan Rinčić iz Kamenice kod Niša podigao je "start-ap" kredit preko Fonda za razvoj da bi kupio mašine za svoje preduzeće koje je registrovano za ovu vrstu delatnosti. Uslovi kreditiranja su povoljni, prema njegovim rečima, pa se uložena sredstva mogu vratiti pre dogovorenog roka.

Dejan Rinčić je desetak godina radio u privatnim štamparijama. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Naučio je zanat i odlučio da i sam otvori agenciju za sito i tampon štampu, kao i izradu reklama.

U agenciji "Rinca" trenutno je zaposlen samo Dejan, ali će posao verovatno dobiti i drugi članovi porodice koji mu pomažu u radu.

Za opremanje štamparije, Dejan je uložio sopstvena sredstva u iznosu od 2.000 evra, a preko Fonda za razvoj podigao je kredit od 850.000 dinara za kupovinu mašina.

Popunjavanje zahteva za Rinčića, kako on sam kaže, nije bilo komplikovano.

Rok za otplatu kredita je pet godina, a kamatna stopa na godišnjem nivou iznosi jedan odsto, uz grejs period od godinu dana, pa će otplata prve rate biti tek u septembru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.