Srbija protiv nasilja i u Nišu, maršruta od Nikole Pašića do Gradske kuće

Izvor: JužneVesti.com, 17.Jun.2023, 09:34

"Srbija protiv nasilja" i u Nišu, maršruta od Nikole Pašića do Gradske kuće

"Vreme je da se čuje glas Nišlija", ovako iz Narodne stranke, Stranke slobode i pravde, stranke Zajedno-Moramo, Demokratske stranka, Zeleno-levog fronta, Pokreta slobodnih građana i Pokreta za preokret pozivaju na večerašnji protest "Srbija protiv nasilja" koji počinje u 18 sati ispred Skupštine Grada Niša.

Ruta protesta Okupljeni građani će se, kako najavljuju iz stranaka, okupiti ispred Skupštine Grada u Nikole Pašića i onda šetati Sinđelićevim trgom i Ulicama >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Stefana Prvovenčanog i Sedmog jula do Gradske kuće.

Tokom protesta biće pročitani zahtevi. Pozivamo sve sindikate, prosvetne radnike, studente, djake, nevladine organizacije i sve Nišlije da svojim prisustvom, pošaljemo zajedničku poruku - nasilje u javnom prostoru mora da prestane! - kažu iz stranaka.

Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke, ranije je rekao da opozicija ima jasan plan delovanja i da "neće biti pauze u protestima".

Nećemo odustati dok se zahtevi građana ne ispune! - kažu iz stranaka.

Zahtevi protesta:

"Niš protiv nasilja" Protest je prijavljen Policijskoj upravi u Nišu, što su potvrdili u niškoj policiji.

Pored Niša, protest "Srbija protiv nasilja" biće organizovan i u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Prvi protest u Nišu je bio 10. maja, tada su Nišlije u miru i tišini prošetale centralnim gradskim ulicama.

Biće akcija i okupljanja građana u Nišu u ulicama Nikole Pašića, Kralja Stefana Pevovenčanog i 7. jula. U Novom Sadu, na raskrsnici Temerinske i Partizanske ulice. U Kragujevcu u ulicama Vuka Karadžića, Kneza Mihaila, 27. marta i raskrsnice na glavnoj ulici kod Velikog parka. Dakle, ove nedelje će protest biti održan i u tri najveća grada - poručio je Aleksić.

Podsetimo, u sredu, 3. maja u beogradskoj osnovnoj školi je 13-godišnjak pucao i ubio 8 dece i portira, a 7 njih ranio, a samo dan kasnije je u okolini Mladenovca 21-godišnjak ubio 8 ljudi i 14 ranio.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

"Protest je ispit" - studenti predvodili “Srbija protiv nasilja” u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 17.Jun.2023

Uzvicima da “Niš ne ćuti”, da “studenti ne ćute” i tražeći ostavke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, kao i ministara u Vladi, hiljade građana okupilo se u 18 sati ispred Skupštine Grada Niša, gde je otpočeo drugi protest “Srbija protiv...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.