Izvor: Medijski istraživački centar, 07.Nov.2011, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srba Ilić spreman da investira u hotele Srbija turista u Nišu

Piše:Zorica Miladinović
Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je danas da je grad “spreman da izadje u susret” vlasniku američkog Junivorlda (Uniworld holdings) Srbi Iliću, koji je kupio niški “Srbija- turist”, kako bi se svi hoteli koji pripadaju ovom preduzeću “što pre stavili u funkciju”.
'U rešavanju problema koji postoji izmedju Agencije za privatizaciju i Junivorlda grad Niš je spreman da izadje u susret kako vlasniku “Srbija- turista”, Iliću, >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << tako i radnicima ovog preduzeća,  koji mesecima nisu primili zarade i u teškom su položaju. Naš cilj je da se hoteli “Srbija- turista” što pre stave u funkciju, a radnicima tog preduzeća pomogne. U stalnom smo kontaktu sa svim zainteresovanim stranama u sporu, uključujući i sindikat, i očekujemo rešenje problema', rekao je Simonović.
Kako saznajemo, vlasnik Junivorlda Ilić nedavno je uputio pisani apel gradonačelniku Niša Simonoviću u kojem ga poziva da “ zahteva od nadležnih organa brzo rešenje problema Srbija- turista”. On u pismu podseća da je Medjunarodni arbitražni sud u Parizu maja ove godine doneo “konačnu i obavezujuću odluku”  kojom je stavljeno van snage “nezakonito” rešenje Agencije o poništenju privatizacije “Srbija- turista” doneto 2006. godine i naložilo povratak u pređašnje stanje.
Prema medjunarodnoj odluci, država Srbija mora„Junivorldu”  da vrati „Srbija-č turist” i još mu isplati otštetu od tri miliona evra i milion dolara s kamatom. Agencija je, medjutim, na ovakvu odluku uložila žalbu Privrednom sudu u Beogradu, što Ilić smatra “daljim odugovlačenjem” na štetu “Srbija- turista”, grada Niša i države Srbije. On, ipak, negira spekulacije da je nakon takvog postupanja Agencije odustao od “Srbija turista”.
'Junivorld holding želi da nastavi sa investiranjem u “Srbija- turist” i tako doprinese privredi Niša. Plan Junivorlda je da se kao prvi objekat u “Srbija- turistu” završi rekonstrukcija hotela “Niš”. Pokušaćemo da obnovimo ugovor sa “Holideju inom”, koji smo zaključuili još 2003., kako bi grad Niš dobio prvi moderan hotel sa svetkim brendom. Ako se situacija oko “Srbija-. Turista” reši relativno brzo, hotel “Niš” bi mogao biti otvoren kao “Holidej in hotel” već 2013. godine, kada se u Nišu očekuje velika posećenost povodom proslave 1700 godina hrišćanstva', navodi Ilić u pismu.
Ilićev Junivorld  kupio je 2003. godine 70 odsto akcija “Srbija- turista” za 1,1 milion dolara, uz obavezu da u naredne tri godine investira devet miliona evra. “Srbija- turist” u svom sastavu ima hotel „Nais” na autoputu Niš- Beograd, hotele „Ambasador”, “Park” i “Niš” u centru grada, i hotele „Ozren” i „Partizan” u Niškoj Banji. U vreme privatizacije deo imovine “Srbija- turista” bili su  i hotel “Srbija” i motel “Medijana”, koje je Ilić prodao nakon privatizacije. Svi hoteli “Srbija- turista” danas se zapušteni, neki od njih ne rade, a hotel “Niš” liči na ruševinu, jer je nakon poništenja privatizacije njegova tek započeta rekonstrukcija obustavljena. Niš nema ni jedan kvalitetan veliki hotel, već  isključuivo manje privatne hotele i motele, tako da smeštaj većeg broja gostiju predstavlja gradski problem.

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas sahrana poginulih kamermana

Izvor: Blic, 07.Nov.2011

SUBOTICA - Komemorativni skup, posveće tragično nastradalim Goranu Nimčeviću (38), vlasniku marketinške agencije „Home factory“, i poznatom subotičkom kamermanu Atili Kiralju (30), održan je danas u Velikoj većnici Gradske kuće, pred oko 400 prijatelja, kolega i članova njihovih porodica...U...

Nastavak na Blic...

Simonović bez poklona u 2010. godini?!

Izvor: JužneVesti.com, 08.Nov.2011, 00:19

Ni Gradonačelnik, ni ostali gradski funkcioneri Niša cele prošle godine nisu primili ni jedan jedini poklon - ili to samo nisu prijavili Agenciji za borbu protiv korupcije.

Nastavak na JužneVesti.com...

Grad i ekološki prevoz

Izvor: Politika, 08.Nov.2011

U Francuskom institutu svečano je otvorena izložba „Grad i ekološki prevoz” povodom početka manifestacije „Mesec francusko-srpske naučne saradnje”. Postavku je otvorio ambasador Francuske Fransoa-Gzavije Denio...– Naučna saradnja dveju država potkrepljena je brojnim projektima, a mladi...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.