Sportski direktor Radničkog analizira prelazni rok: Živi se od rezultata, a mi ih ove sezone nismo imali

Izvor: JužneVesti.com, 16.Avg.2022, 18:04

Sportski direktor Radničkog analizira prelazni rok: Živi se od rezultata, a mi ih ove sezone nismo imali

Promena trenera posle pet mečeva u Superligi i dva evropska, dolasci i odlasci igrača obeležili su početak sezone Radničkog iz Niša. Sportski direktor Aleksandar Jovanović analizirao je prelazni rok u klubu i rekao da "sada vide da se od utiska ne živi, nego od rezultata, a oni ih ove sezone nisu imali".

Posle poraza od Novog Pazara (3:1) Tomislav Sivić podneo je ostavku, a uprava Radničkog je sutradan odmah dogovorila povratak Saše Mrkića, nekadašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << igrača i trenera "Reala sa Nišave".

Jako mi je drago što je Saša Mrkić, sa kojim sam dugo i u više navrata sarađivao kao igrač, prihvatio da preuzme kormilo ekipe u ovako teškom trenutku. Želim da se zahvalim Tomislavu Siviću na svemu što je uradio u Nišu. Nešto je novo pokušao da uradi, nije uspeo, a pre svega nije imao sreće. Mi moramo dalje, nadam se da već od srede krećemo sa pobedama, da se vratimo tamo gde pripadamo, a to je svakako gornji deo tabele - rekao je Aleksandar Jovanović.

Čekajući prvu pobedu; foto: Aleksandar Kostić

Jovanović je podsetio na dešavanja s kraja prošle i u predvečerje aktuelne sezone:

Mi smo u prolećnom delu bili klub koji je teško primao golove, ali niko nije bio zadovoljan. Išla je priča da svi žele da gledaju lepršav fudbal sa puno golova. Sada vidimo da se od utiska ne živi, nego od rezultata, a mi ih ove sezone nismo imali. Izuzev Vujadinovića, koji je sam želeo da se vrati u Beograd iz porodičnih razloga, zadržali smo kompletnu odbranu iz prošle sezone, kada na pet utakmica u plej-ofu nismo primili ni gol. Kasnije smo, tokom priprema, na inisistiranje trenera Sivića da mu treba štoper, doveli Tolordavu - priča Jovanović

"Kostur" tima je zadržan - kapiten Pejović, Arsić, Mićibući, Mesarović, Tomić, Jovanović, Mitrović, Štulić.

U dogovoru sa šefom Sivićem, doveli profil pojačanja koja je tražio – Marjanovića, Petrova i Dimića. Protiv Zvezde smo, kažu, ostavili dobar, protiv Partizana odličan utisak, ali, ponavljam, od toga se ne živi - istakao je Jovanović.

Mrkić će moći da računa i na novajlije Sašu Jovanovića i golmana Dimitrija Stevanovića.

Sa Sašom Jovanovićem smo potpisali ugovor na dve, sa našim mladim golmanom Dimitrijem Stevanovićem na tri godine. Odluka o razlazu sa Dujmovićem i Drobnjakom doneta je nakon detaljne analize svega prikazanog na terenu u prethodnom delu sezone. Dovešćemo sigurno još par igrača do kraja prelaznog roka, ali opet posle konsultacija sa trenerom Mrkićem, a u skladu sa našim finansijskim mogućnostima. Ne želimo da iskačemo iz okvira budžeta, najvažnije je da igrači i dalje imaju redovna primanja - dodao je Aca Jovanović.

Kako sve funkcioniše moći će da se vidi već u sredu, 17. avgusta kada Radnički u Lazarevcu protiv Kolubare igra zaostali meč trećeg kola Superlige.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.