Senat Univerziteta traži 98 mesta više za upis studenata (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 14.Apr.2015, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senat Univerziteta traži 98 mesta više za upis studenata (VIDEO)

Ove godine Senat Univerziteta u Nišu zatražiće od Vlade 98 mesta više nego prošle godine za upis na prvu godinu studija. Predloge za veći broj brucoša podneli su Medicinski, Filozofski i Elektronski fakultet, a odgovor će biti poznat do kraja aprila.
Najveći broj zahteva i to 48 za nova samofinansirajuća mesta, uputio je Medicinski, dok po 10 Elektronski i Filozofski fakultet, koji traži i 30 novih mesta za studente, čije bi se obrazovanje finansirala Država.
Odgovor >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << vladinih resornih komisija trebalo bi da stigne do kraja ovog meseca. Prvi upisni rok biće okončan 17. jula, kako bi fakulteti na vreme obavestili Senat Univerziteta o slobodnim mestima za septembarski ispitni rok. Iznos školarine za upis na prvu godinu, međutim, nije promenjen.
Najnizu školarinu, od 45.000, platiće samofinansirajući brucoši Tehnološkog i Mašinskog, dok najvišu, od 120.000 dinara, budući studenti Medicinskog i Fakulteta umetnosti, zbog nabavke materijala neophodnog za izvođenje redovne nastave.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.