Sa još jedne javne česme u centru Niša potekla voda

Izvor: JužneVesti.com, 08.Avg.2016, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa još jedne javne česme u centru Niša potekla voda

Iako je izgrađena pre više od 20 godina i dugo nije radila, sa česme “Drvo” na raskrsnici ulica Nikole Pašića i Nade Tomić ponovo teče voda. Ovo je dvadeseta javna česma na teritoriji grada koja je u funkciji.

Česma nije radila duže vreme zbog ozbiljnijeg kvara, ali smo prošle nedelje pustili vodu na zahtev opštine. Obavili smo sve neophodne analize koje predviđa procedura i voda na njoj je ispravna. Ovo je 20. česma u gradu koja radi – rekli su u JKP “Naissus”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Na “Drvetu” postoje 4 česme, a voda neprestano teče sa dve. S obzirom na to da oko njih ne postoji nikakvo "korito", voda otiče pravo u kanalizaciju.

Kako su rekli u Medijani, ne postoji mogućnost da postave slavine ukoliko to ne odobri donator.

Česma ne radi punim kapacitetom kako bismo uštedeli vodu, jer nema slavina. Otklonili smo sve kvarove i osposobili je, ali ne možemo da stavimo slavine osim ako donator ne bude želeo da je menja – rekli su u opštini.

U vodovodu kažu da je bilo ideje da na ove česme postave senzore kako bi voda tekla samo ukoliko ih neko koristi. Međutim, kako tvrde, pokušaji nisu uspeli iz razloga što idejni projekat "umetnika" podrazumeva da voda neprestano teče.

Skidaju se slavine, kradu se i lome delovi. Apelujemo na građane da ne oštećuju javnu imovinu – kažu u Vodovodu.

Na česmi koja se nalazi na platou ispred hotela "My place" skoro su, kažu, menjali slavinu koja je bila oštećena, dok su po “Drvetu” iscrtani grafiti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.