SARADNJA NIŠA I SOFIJE U VANREDNIM SITUACIJAMA

Izvor: Kurir, 17.Avg.2010, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SARADNJA NIŠA I SOFIJE U VANREDNIM SITUACIJAMA

NIŠ - Gradonačelnik Niša Miloš Simonović i zamenik gradonačelnika Sofije Ivan Georgijev Sotirov potpisali su danas protokol o saradnji u vanrednim situacijama ta dva grada.

"Niš postaje regionalni centar za delovanje u vanrednim situacijama, a do kraja ovog meseca Niš će protokol o saradnji u ovoj oblasti potpisati i sa Bečom", rekao je Simonović.

Protokol o saradnji u vanrednim prilikama potpisan je u skladu sa Strategijom bezbednosti Niša koja podrazumeva otvaranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << regionalnog centra.

Događaji ovog leta su pokazali da su solidarnost i partnerstvo neophodni u vanrednim prilikama, a istovremeno naša saradnja je šansa da zajednički nastupamo pred evropskim fondovima, rekao je Sotirov.

Saradnja će sadržati delovanje u vanrednim situacijama, unapređenju sistema veza, obezbeđivanje savremene opreme i objedinjavanje resursa.

Koordinator u oblasti delovanja Niša u vanrednim prilikama prof. dr Žarko Ranković rekao je da su se predstavnici drugih zemalja interesovali za saradnju u ovoj oblasti, pa su razgovori vođeni i sa ljudima iz Indonezije koji su zainteresovani za obuku njihovih kadrova u Nišu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.