Niš i Sofija najavljuju saradnju u vanrednim situacijama

Izvor: Studio B, 17.Avg.2010, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš i Sofija najavljuju saradnju u vanrednim situacijama

Gradovi Niš i Sofija potpisaće protokol o saradnji u vanrednim situacijama, najavljeno je iz kabineta gradonačelnika Niša Miloša Simonovića.

"Reč je o prvom protokolu ovakvog tipa u Srbiji. Njime se došlo do konkretizacije planiranih ciljeva u oblasti reagovanja u vanrednim situacijama", naveo je gradonačelnik Simonović, koji će potpisati protokol.

On je kazao da je protokol o saradnji Sofije i Niša u skladu sa Strategijom bezbednosti Niša, koja podrazumeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << osnivanje Regionalnog centra za reagovanje u vanrednim situacijama u Nišu.

U ime bugarske strane protokol će potpisati zamenik gradonačelnika Sofije Ivan Georgijev Sotirov.

Niš i Sofija organizovaće zajedničke vežbe, razmenjivati iskustva i vršiti obuku kadrova, a prema najavama, osim glavnog grada Bugarske saradnju sa Nišom u reagovanju u vanrednim sitacijama u septembru će potpisati i austrijska prestonica Beč.

"Niš maksimalno koristi sve strateške potencijale da postane centar iz koga će se reagovati u svim vanrednim situacijama na području ovog dela Balkana", ocenio je Simonović.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niš i Sofija: Saradnjom protiv katastrofa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2010

NIŠ -..Gradonačelnik Niša Miloš Simonović i zamenik gradonačelnika Sofije Ivan Georgijev Sotirov potpisali su danas Protokol o saradnji na polju zaštite od katastrofa i kriznog menadžmenta između stručnih službi Grada Sofije i Grada Niša...Reč je, kako je saopšteno, o prvom protokolu ovakvog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Niš i Sofija zajedno u vanrednim situacijama

Izvor: Vesti-online.com, 18.Avg.2010, 00:47

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović i zamenik gradonačelnika Sofije Ivan Georgijev Sotirov potpisali su protokol o saradnji u vanrednim situacijama ta dva grada..."Niš postaje regionalni centar za delovanje u vanrednim situacijama, a do kraja ovog meseca Niš će protokol o saradnji u ovoj oblasti...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.