Ruši se Kineski tržni centar kod Železničke u Nišu, gradiće se zgrade, građani se žale na prašinu

Izvor: JužneVesti.com, 01.Avg.2023, 16:06

Ruši se "Kineski tržni centar" kod Železničke u Nišu, gradiće se zgrade, građani se žale na prašinu

Počelo je rušenje Kineskog tržnog centra kod Železničke stanice i na tom prostoru bi jedna firma trebalo da izgradi stambeni kompleks na oko 10.000 kvadratnih metara. Već je počela prodaja stanova za prvu zgradu, iako gradnja nije ni počela i tek je krenulo rušenje postojećih objekta unutar Kineskog centra, na šta se stanovnici okolnih ulica već se žale jer im je prašina prekrila dvorišta.

Stanovnici okolnih ulica se žale na radove; foto: S. V. Kako stoji na sajtu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << investitora stanovi u prvoj zgradi već se mogu kupiti, dok na sajtovima za prodaju stanova, piše da će površina čitavog kompleksa biti 93 ara, da će se on se nalazi na tromeđi ulica Dimitrija Tucovića, Kajmakčalanske i Prokupačke, a izlaziti na park i Crkvu Svete Petke.

Stanovnici okolnih ulica već se žale na radove, koji su krenuli, kako kažu, od nedelje 30. jula. Mašine su počele da ruše objekte koji se nalaze unutar Kineskog centra ka Prokupačkoj ulici. Miodrag Đorđević priča da je od tada Prokupačka ulica prekrivena prašinom.

"Ne možemo da dišemo od prašine"; foto: S. V. Već tri dana ne možemo da dišemo od prašine, prekrila nam je kola, dvorište, celu ulicu. Prozore ne možemo da otvorimo, ako to uradimo prašina pada na nameštaj, parket, garderobu. Ne možemo ni da obrišemo prozore, fasadu smo radili pre tri godine sada je u flekama. To niko neće da očisti, ja sam se žalio radnicima, a onda sam zatekao pet žetona na kolima. Kada sam ih pitao šta je to, rekli su mi da odem u perionicu i operem kola - kaže Đorđević.

Đorđević kaže ostavili mu žetone da opere kola; foto: S. V. On je, kako kaže, predložio ljudima koje je zatekao na gradilištu da dovezu cisternu kojom bi polivali ruševine i smanjili dizanje prašine.

Pošto niko nije mogao da organizuje da cisterna dođe, ja sam im dao svoje crevo, ali to je slab mlaz, ništa nisu uradili. Onda su mi vratili crevo i doneli svoje i evo ih sada prskaju prašinu. To je kao igračka, ne može jedno crevo da spreči oblak prašine - kaže Miodrag Đorđević.

Kako ističe, zvao je policiju, komunalnu miliciju, inspekciju životne sredine, građevinsku inspekciju i Opštinu Palilula, ali su mu neki rekli da nisu nadležni, a neki su ga upućivali na druge telefonske brojeve na koje mu se niko nije javio.

Novinari Južnih vesti pokušali su da kontaktiraju investitora, kako bi saznali kakvi se radovi odvijaju u Kineskom tržnom centru, ali se na brojeve niko nije javljao, niti odgovorio pitanja upućena mejlom do objavljivanja teksta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Pretnja Nišliji koji se žalio na prašinu i rušenje “Kineskog tržnog centra”

Izvor: JužneVesti.com, 02.Avg.2023, 15:51

Stanovniku Prokupačke ulice koji se juče žalio Južnim vestima na prašinu koja se širi ulicom zbog rušenja Kineskog tržnog centra, ostavljena je, kako kaže, preteća poruka na automobilu. Iz policije to potvrđuju i dodaju da rade na rasvetljavanju događaja...Žalili se na prašinu; foto: S....

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.