Rok za izbor rektora niškog Univerziteta produžen za dva meseca

Izvor: JužneVesti.com, 01.Mar.2021, 13:45

Rok za izbor rektora niškog Univerziteta produžen za dva meseca

Iako je do 25. marta trebalo da bude izabran novi rektor Univerziteta u Nišu, Savet je odlučio da se svi rokovi produže za do dva meseca, pa i sam izbor koji treba da bude okončan do 25. maja, ali razloge za to ne navode.

Krajem februara Savet niškog Univerziteta je zasedao i doneo odluku da produži rok kandidatima da do 26. aprila mogu da predaju svoj trogodišnji plan programa rada i predlog prorektora.

Takođe će do 8. maja, umesto do 8. marta, predloženi kandidati >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << moći da se predstave na zajedničkoj sednici Senata i Saveta.

Sednica Senata Univerziteta za utvrđivanje predloga kandidata za rektora Univerziteta u Nišu održaće se do 15. maja 2021. godine. Sednica Saveta Univerziteta u Nišu za izbor rektora Univerziteta u Nišu održaće se do 25. maja 2021. godine - piše u odluci.

Zašto je rok za izbor rektora produžen za čak 2 meseca ne piše u odluci Saveta.

Podsetimo, aktuelni rektor Dragan Antić može ponovo da bude izabran za rektora i to bi mu bio 4. uzastopni mandat, ali iako se rektor zvanično bira na tri godine sa mogućnošću jednog uzastopnog ponovnog izbora, njegova prva dva mandata su anulirana kada je stupio na snagu novi Zakon o visokom obrazovanju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.