Remi Radničkog i Rada na Čairu

Izvor: JužneVesti.com, 09.Maj.2021, 17:29

Remi Radničkog i Rada na Čairu

Fudbaleri niškog Radničkog odigrali su novi nerešeni duel, pošto su kao domaćini protiv beogradskog Rada meč okončali rezultatom 2:2 u okviru 36. kola Superlige Srbije. Radnički je ovom pobedom ostao ispred Beograđana i u naredna dva kola, ukoliko zabeleži obe pobede protiv Zlatibora i Bačke, ostaće u Superligi.

Odlično je domaćin ušao u meč. Visoko je ostala odbrambena linija „Građevinara“, a sjajnu loptu Petra Đuričkovića >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u prostor iskoristio je Filip Kasalica. Našao se napadač Radničkog u situaciji jedan na jedan sa golmanom Kahrimanom i matirao ga za prednost Nišlija već nakon tri minuta igre. Kada posle par minuta Kristijan Živković nije iskorisitio novu šansu, usledila je kazna.

Igrao se osmi minut, a je sjajno Marko Šarić reagovao na centaršut sa desne strane, odlično je skočio i pogodio gornji levi ugao gola Kojića, pa je Rad posle samo pet minuta poravnao rezultat. Radnički je do poluvremena, a i u nastavku imao više od igre, ali nije stvorio dovoljno šansi. Sa druge strane, izabranici nekadašnjeg trenera Radničkog Milana Milanovića opredelili su se za igru u tranziciji i tako ugrožavali poslednju liniju Nišlija.

U drugom delu novi šok za domaće i preokret. Ponovo napad po desnoj strani i novi gol glavom. Ovoga puta je Andrija Kaluđervoić pogodio glavom donj desni ugao gola Radničkog i u 50. minutu doneo preokret svom timu.

Od tada se gotovo sve vreme igralo ispred gola Kahrimana, a Radnički je do boda stigao sa bele tačke. Do jedne duge lopte prvi je u kaznenom prostoru Rada stigao Trifunović, međutim neoprezno ga je oborio golman gostiju i usledio je kazneni udarac. Precizan je 20-ak minuta pre kraja susreta bio Nenad Gavrić i postavio konačan rezultat.

Ovom podelom bodova je svakako zadovoljniji domaćin. Radnički je ovim bodom na poziciji 13, sa 45 bodova, koliko ima i Javor, koji je jednu poziciju ispod. Prvi u opasnoj zoni je Novi Pazar sa isto toliko bodova. Ukoliko Nišlije u naredna dva kola savladaju već otpisane Zlatibor i OFK Bačku, ostaće u ligi bez obzira na ostale rezultate.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.