Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:14, 9. 5. 2021.

| Sport

Remi Radničkog i Rada na Čairu

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
radnički rad
Podela bodova na Čairu; foto: Vanja Keser/Južne vesti

Fudbaleri niškog Radničkog odigrali su novi nerešeni duel, pošto su kao domaćini protiv beogradskog Rada meč okončali rezultatom 2:2 u okviru 36. kola Superlige Srbije. Radnički je ovom pobedom ostao ispred Beograđana i u naredna dva kola, ukoliko zabeleži obe pobede protiv Zlatibora i Bačke, ostaće u Superligi.

Odlično je domaćin ušao u meč. Visoko je ostala odbrambena linija „Građevinara“, a sjajnu loptu Petra Đuričkovića u prostor iskoristio je Filip Kasalica. Našao se napadač Radničkog u situaciji jedan na jedan sa golmanom Kahrimanom i matirao ga za prednost Nišlija već nakon tri minuta igre. Kada posle par minuta Kristijan Živković nije iskorisitio novu šansu, usledila je kazna.

Igrao se osmi minut, a je sjajno Marko Šarić reagovao na centaršut sa desne strane, odlično je skočio i pogodio gornji levi ugao gola Kojića, pa je Rad posle samo pet minuta poravnao rezultat. Radnički je do poluvremena, a i u nastavku imao više od igre, ali nije stvorio dovoljno šansi. Sa druge strane, izabranici nekadašnjeg trenera Radničkog Milana Milanovića opredelili su se za igru u tranziciji i tako ugrožavali poslednju liniju Nišlija.

U drugom delu novi šok za domaće i preokret. Ponovo napad po desnoj strani i novi gol glavom. Ovoga puta je Andrija Kaluđervoić pogodio glavom donj desni ugao gola Radničkog i u 50. minutu doneo preokret svom timu.

Od tada se gotovo sve vreme igralo ispred gola Kahrimana, a Radnički je do boda stigao sa bele tačke. Do jedne duge lopte prvi je u kaznenom prostoru Rada stigao Trifunović, međutim neoprezno ga je oborio golman gostiju i usledio je kazneni udarac. Precizan je 20-ak minuta pre kraja susreta bio Nenad Gavrić i postavio konačan rezultat.

Ovom podelom bodova je svakako zadovoljniji domaćin. Radnički je ovim bodom na poziciji 13, sa 45 bodova, koliko ima i Javor, koji je jednu poziciju ispod. Prvi u opasnoj zoni je Novi Pazar sa isto toliko bodova. Ukoliko Nišlije u naredna dva kola savladaju već otpisane Zlatibor i OFK Bačku, ostaće u ligi bez obzira na ostale rezultate.

Superliga Srbije 36. kolo: RADNIČKI NIŠ - RAD 2:2

Stadion: „Čair“ Niš

Strelci: Radnički - Kasalica 3. minut, Gavrić 68. minut (penal); Rad – Šarić 8. minut, Kaluđerović 50. minut

Sudija: Srđan Jovanović

Žuti kartoni: Gavrić, Bjeličić (Radnički) – Lazarević, Ciger, Busnić (Rad)

RADNIČKI NIŠ: Kojić – Aksentijević, Bjeličić, Stevanović, Stanković – Pantelić (od 65. Petrović), Kovačević – Đuričković, Živković (od 55. minuta Ćirković), Gavrić – Kasalica (od 26. minuta Trifunović (od 68. minuta Petrović))

RAD: Kahriman – Đorić (od 46. minuta Stojsavljević), Ciger, Lazarević, Tučević – Blažić (od 87. minuta Trninić), Busnić – Karaklajić (od 46. minuta Jovanović), Mladenović (od 85. minuta Gazivoda) – Kaluđerović, Šarić (od 60. minuta Stanisavljević)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gari

    01:15 // 11. 5. 2021.

    Ovu gamadiju preseliti na Deliski vis, a devojke iz Mašinca na Čair!!!!!

    • Dusan

      15:43 // 11. 5. 2021.

      Nemoj te momcima da da date podrsku kad je tesko nego samo pljujte uzas.!!!Idemo momci ovu sez privodimo kraju opstajemo a sledeca ce biti bolja ja verujem u vas .!!!

  • Vencara

    08:38 // 10. 5. 2021.

    Igraci su za Nisku zonu.Uprava se razume u fudbal ko moja baba u astrologiju.Na teren podici plastenici i saditi Lalinsku vencaru(papriku).

    • Kalwja

      12:35 // 10. 5. 2021.

      Ti be promovises Moravsku papriku.Leskovacka bolja za susenje.A klub ce se popravi. Nemoj tolko osstro.Pa ce upadnu za neku godinu.Kad ce vidimo.

  • Na stadion zasaditi jelke, platane.Postaviti klupe i ljuljaske i pretvoriti to u park .

    08:25 // 10. 5. 2021.

    Bezanija u drugu ligu.Pa nesto kad razmislim i nece biti stete.Unisti li su sportski duh.Samo se prica o kladjenju i namestenim utakmicama.Tuga sjuga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: