Rekonstruišu se Bulevarska pijaca i Ulica Boška Buhe u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 01.Nov.2022, 12:32

Rekonstruišu se Bulevarska pijaca i Ulica Boška Buhe u Nišu

Pijaca “Krive livade” na Bulevaru Nemanjića u Nišu i i Ulica Boška Buhe biće rekonstruisane, odlučeno je na sednici Gradskog veća, dok je uređenje okolnog prostora počelo. Iz nadležne Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj najavljuju da će uskoro raspisati javnu nabavku.

Gradsko veće dalo zeleno svetlo; foto: T. R.Konkretnih rokova nema, a nije još ni poznato koliko će iz gradskog budžeta biti izdvojeno za rekonstrukciju Bulevarske pijace.

Gradonačelnica >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Niša Dragana Sotirovski kaže da će oko pijace biti postavljene behaton ploče i da su ti radovi već počeli, kao i da će biti rekonstruisana i Ulica Boška Buhe.

Kad završimo sa pijacom, videćemo da naredne godine razmišljamo o nekim novim pijacama, pre svega o uređenju glavne, centralne pijace i kod autobuske stanice, kao i Trošarinske pijace. To ćemo videti sa direktorom Tržnice - navodi gradonačelnica.

Direktor KLER-a Dušan Radivojević kaže da će se otvorena javna nabavka, za koju je Veće danas i dalo saglasnost, odnositi na izradu i postavljanje nadstrešnice, građevinsko-arhitektonske radove, hidrotehničke i elektro-energetske instalacije.

Kada je reč o kvantaškoj pijaci, koja se seli u Novo Selo, Sotirovski ističe da je u toku dobijanje potrebne dokumentacije i da projekat vodi glavna gradska urbanistkinja Tanja Obradović.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iz budžeta Niša 2 miliona dinara za uređenje crkve u Novom Selu

Izvor: JužneVesti.com, 01.Nov.2022

Grad Niš će izdvojiti 2 miliona dinara za uređenje porte crkve Svetog Marka u naselju 9. maj, odlučeno je na sednici Gradskog veća. Gradonačelnica Dragana Sotirovski najavljuje da će naredne godine Eparhija niška dobiti pomoć iz gradske kase i za druge crkve...Prema rečima direktora Kancelarije...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.