Iz budžeta Niša 2 miliona dinara za uređenje crkve u Novom Selu

Izvor: JužneVesti.com, 01.Nov.2022, 19:05

Iz budžeta Niša 2 miliona dinara za uređenje crkve u Novom Selu

Grad Niš će izdvojiti 2 miliona dinara za uređenje porte crkve Svetog Marka u naselju 9. maj, odlučeno je na sednici Gradskog veća. Gradonačelnica Dragana Sotirovski najavljuje da će naredne godine Eparhija niška dobiti pomoć iz gradske kase i za druge crkve.

Prema rečima direktora Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj u Nišu Dušana Radivojevića, novac koji će Eparhija dobiti je značajan i zbog dobre saradnje sa njom i zbog ulaganja u Novo Selo.

To je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nastavak ulaganja u naselje 9. maj, gde smo ove godine završili i otvorili vrtić, radili na vodovodnoj mreži u 13 ulica, veliki broj saobraćajnica i učestvujemo zajedno sa Eparhijom na izgradnji hrama - navodi Radivojević.

Sotirovski kaže da će naredne godine Grad izdvojiti novac da pomogne i u oslikavanju crkve Svetog cara Konstantina, kao i u energetskoj sanaciji Bogoslovije.

U dogovoru sa vladikom niškim u 2023. pomoći ćemo Eparhiji u oslikavanju crkve Svetog cara Konstantina. Radovi na novoizgrađenom hramu Svetog Vasilija se privode kraju, mada, za crkvu nikada ne može da se kaže da je završena, uvek ima ulaganja. Delom ćemo sredstvima pomoći energetsku sanaciju Bogoslovije, gde ima dosta dece - objašnjava gradonačelnica.

Dodaje da je u toku uređenje fasade Sabornog hrama i da se tamo postavlja dekorativno osvetljenje, za šta je Grad izdvojio 4,8 miliona dinara. Podseća da će uskoro tamo biti otkriven spomenik patrijarhu Irineju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Grad daje trećinu" - zgrade u Nišu mogu da obnove krovove, liftove i fasade

Izvor: JužneVesti.com, 01.Nov.2022

Stambene zajednice u Nišu uskoro će moći da se prijave na konkurs Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i dobiju subvencije za obnovu krovova i fasada, kao i za popravku liftova. To je danas odlučilo Gradsko veće, a svaka stambena zgrada moći će da dobije trećinu potrebnog novca, odnosno, do...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.