Redovi za oslobađanje od participacije

Izvor: JuznaSrbija.info, 26.Feb.2015, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redovi za oslobađanje od participacije

Gužve pred šalterima niške filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje ne jenjavaju više od mesec dana, a razlog su potvrde o oslobađanju od participacija za lekarske preglede i lekove.

Niška filijala RFZO-a ove potvrde izdaje od 14. januara, ali su redovi pred šalterima i dalje svakoga dana ogromni, a do potvrde se ne može stići bez višečasovnog čekanja.

Pomoćnica direktora niške filije Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, Slavica >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Maletić, kaže da je filijala angažovala sve raspoložive kapacitete, međutim, pritisak građana je toliko veliki da su gužve u šalter sali neminovne.

„U odnosu na prošlu godinu značajno je povećan broj ljudi koji imaju pravo na oslobađanje od participacije, jer su jesenas smanjene plate i penzije. U toku cele prošle godine u Nišu smo izdali 33.210 potvrda, a ove godine biće ih sigurno više za oko 20.000“, kazala Maletić.

Ona ističe da je filijala od 14. januara do pre dva dana, u Nišu izdala 17.847 potvrda, a na području celog Nišavskog upravnog odbora i u Sokobanji ukupno 35.302.

„Samo kroz šalter salu u sedištu filijale dnevno prođe 600 do 700 ljudi, ne računajući one koji dolaze zbog potvrda za ortopedska pomagala. Šalter sala ima 11 mesta za izdavanje potvrda i nema prostor za otvaranje još nekog novog“, kaže Maletić.

Kako ističe Maletić, šalterskim radnicima u pomoć priskaču i njihovi nadređeni, kao i zaposleni u finansijskoj službi, pa tako trudnice, žene sa malom decom, stara i iznemogla lica do potvrda dolaze bez čekanja u redu, u posebno izdvojenoj kancelariji.

Prema rečima Maletićeve gužve za izdvanje potvrda potrajaće verovatno još mesec dana, ali će i nakon toga interesovanje sigurno biti veliko.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.