Različite reakcije: Donacija deset umetničkih slika GAK-u za neke human gest, za druge promocija?

Izvor: JuznaSrbija.info, 28.Feb.2024, 23:00

Različite reakcije: Donacija deset umetničkih slika GAK-u za neke human gest, za druge "promocija"?

Opština Medijana pružila je podršku Ginekološko-akušerskoj klinici u Kliničkom centru u Nišu kroz donaciju deset umetničkih slika.

Ove slike, nastale na likovnim kolonijama u saradnji sa Udruženjem umetnika "Car Konstantin", namenjene su unapređenju uslova boravka porodilja u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Ova inicijativa je izazvala podeljene reakcije u javnosti, sa nekim sugestijama da je ovo "marketinški" trik opštine Medijana. Iako su slike poklonjene >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << klinici, pojedinci su izneli mišljenje da je ovo zapravo promotivni potez opštine, jer po njima novoj zgradi GAK-a nedostajaće mnogo preče stvari, bar u prvom trenutku.

Predsednik Opštine Medijana, Nebojša Kocić, govoreći o ovoj inicijativi, je istakao da je njen cilj unapređenje uslova boravka porodilja, ali je takođe potvrdio da nije bilo značajnijeg interesovanja za kupovinu slika. Stoga je Opština donirala slike klinici, a prihod od njihove prodaje u iznosu od 46 hiljada dinara, biće usmeren za potrebe Ginekološko-akušerske klinike.

Direktor Ginekološko-akušerske klinike, profesor dr Dejan Mitić, izrazio je zadovoljstvo zbog donacije i istakao da će slike krasiti zidove nove bolnice koja će biti izgrađena po najmodernijim standardima. Ova nova bolnica će pružiti pacijentkinjama jednokrevetne sobe sa tuševima, unapređujući tako njihov boravak i lečenje.

Iako je nekima delovalo da je ova akcija marketinški trik, ostaje da se vidi kako će ova donacija doprineti poboljšanju uslova u Ginekološko-akušerskoj klinici i da li će Opština Medijana nastaviti slične humanitarne inicijative u budućnosti.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.