Radnik povređen na gradilištu Delte u Nišu stabilno, Inspekcija rada ispituje slučaj

Izvor: JužneVesti.com, 26.Jan.2021, 12:15

Radnik povređen na gradilištu "Delte" u Nišu stabilno, Inspekcija rada ispituje slučaj

U stabilnom je stanju i danas će biti operisan radnik koji je pre tri dana povređen na gradilištu "Delta planeta" u Nišu, kažu u Kliničkom centru. Inspekcija rada je bila na terenu nakon prijave da je teško povređen i kažu da je 36-godišnjak bio zaposlen na određeno vreme kao pomoćnik limara, a da postupak nastavljaju, jer tek treba da ispitaju povređenog i svedoke, kako bi utvrdili sve činjenice i preduzeli dalje korake.

36-godišnjak je na tokom radova na gradilištu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na Bulevaru Nemanjića povređen u subotu, a kako su naveli u KC Niš ima ortopedske povrede i nije bio životno ugrožen. Najavili su da će biti operisan kada se njegovo stanje stabilizuje, što je danas.

Dok je radnik na lečenju, Inspekcija rada je kontrolisala prijavljeno povređivanje na radu. Navode da je on zaposlen u preduzeću VIB PRO SISTEM Niš, odakle su ih zaduženi za bezbednost i zdravlje na radu i obavestili o incidentu.

Inspektor rada Odeljenja inspekcije rada Niš je odmah po obaveštenju izašao na lice mesta i izvršio inspekcijski nadzor povodom iste, nakon čega je utvrđeno da je teško povređeni I.R. (35) u radnom odnosu kod poslodavca Vladimir Trumpić preduzetnik 'VIB PRO SISTEM Niš, na određeno vreme, na radnom mestu pomoćnik limara i prijavljen je na obavezno socijalno osiguranje počev od 01. novembra 2019. godine - navode iz Inspekcije.

Takođe odgovaraju da ih je poslodavac u skladu sa Zakonom o bezbednosti i zdravlju na radu obavestio o početku radova na gradilištu "Delta planet" u Nišu još 26. avgusta prošle godine.

Ipak, postupak kontrole nije završen, jer tek treba da ispitaju povređenog i svedoke o tome što se na gradilištu dogodilo pre tri dana.

U daljem postupku inspekcijskog nadzora povodom teške povrede na radu I.R., inspektor rada će uzeti pisane izjave od povređenog, od svedoka i rukovodilaca, kao i eventualno potrebne izjave od drugih lica, pregledaće relevantnu dokumentaciju iz oblasti bezbednosti i zdravlja i radnih odnosa i na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja će preduzeti odgovarajuće mere iz domena nadležnosti inspekcije rada - pojašnjavaju.

Podsetimo, radnik je zadobio teške ortopedske povrede donjih ekstremiteta, karlice i rebara, ali nije zvanično rečeno kako se povredio, iako su brojni mediji preneli da je pao sa velike visine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.