Radnici nekadašnjih državnih firmi još jednom ispred gradske kuće (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 09.Okt.2015, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici nekadašnjih državnih firmi još jednom ispred gradske kuće (VIDEO)

Radnici nekadašnjih državnih firmi iz Niša još jednom su protestovali ispred gradske kuće tražeći da im se isplate zaostale zarade i poveže radni staž. Kako ističu, i dalje ne znaju da li će biti isplaćeni samo radnici koji su dobili izvršne presude, oni koji su stekli pravo stečajnim postupkom ili svi kojima se duguje.
Dok očekuju sastanak sa Radnom grupom iz Ministarstva privrede koja se bavi njihovim problemom, bivši ministar Saša Radulović, koji je bio na skupu, >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << istakao je da je Vlada još januara prošle godine stopirala usvajanje Zakona o stečaju i privatizaciji kojima su bili obuhvaćeni ovi radnici, kao i da u budžetu nema para za te namene. Radnici i predstavnici grada se nadaju da će ova sredstva biti opredeljena u republičkom budžetu za sledeću godinu.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Vlada ne želi da reši problem zaostalih zarada

Izvor: Danas, 09.Okt.2015

- Bivši ministar privrede Saša Radulović rekao je juče u Nišu da Vlada Srbije nema političku volju da reši problem zaostalih zarada u društvenim preduzećima koja su u restrukturiranju ili stečaju. Na protestnom skupu radnika „propalih“ društvenih preduzeća EI, MIN, Građevinar i Niteks,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.