Rad Doma zdravlja u Nišu pod lupom

Izvor: JuznaSrbija.info, 15.Jun.2018, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rad Doma zdravlja u Nišu pod lupom

Na sednici Gradskog veća, usvojeni su i izvestaji o prošlogodišnjem poslovanju zdravstvenih ustanova, u čijem finansiranju učestvuje i grad Niš. Usvojeni su i njihovi planovi rada za ovu godinu.

Najviše polemike izazvao je izveštaj o radu Doma zdravlja gde je zamenik gradonačelnika Miloš Banđur nekoliko puta inisitirao da mu direktor ove zdravstvene ustanove Milorad Jerkan kaže koliko će zdravstvenih radnika moći da bude zaposleno s obzirom na to da je njihov >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << broj manji za 61 od 2016. do 2017.godine. Uz komentar ‘’ista pitanja od istog čoveka’’, direktor je rekao da će novi ljudi  biti zapošljavani u skladu sa normativima te kuće, prenosi Belami portal.

Negodovanje zamenika gradonačelnika izazvao je i podatak gde se u izveštaju navodi da je grad finansirao rad Doma zdravlja u prošloj godini sa preko 42 miliona dinara, dok je direktor Doma zdravlja tvrdio da je reč o 36 miliona, kao i da su za popravke dobili 20 miliona koji su nestali. Na pitanje Banđura kako je to moguće, direktor Doma zdravlja nije dao jasan odgovor, ali je rekao da će to biti utvrđeno.

Takođe, na pitanje zamenika gradonačelnika, zbog čega je umesto prošlogodišnjih 5,4 miliona pruženih usluga, za ovu godinu predviđeno 24 odsto manje, direktor Doma zdravlja je odogovorio da će ih biti 6 miliona.

On je  istakao da grad ovu ustanovu finansira sa 2 odsto od ukupnog godišnjeg budžeta koji iznosi 15 miliona evra.

Takođe je rekao i da je Dom zdravlja, za 5 godina, uspeo da vrati 4 miliona evra duga, bez ičije pomoći.

Posle sednice Gradskog veća, ni zamenik gradonačelnika Miloš Banđur, ni direktor Milorad Jerkan, ovim povodom nisu želeli da daju izjave za medije.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sukob Banđura i Jerkana  na sednici Gradskog veća 

Izvor: JUGpress.com, 15.Jun.2018

NIŠ..Na sednici Gradskog veća, usvojeni su i izvestaji o prošlogodišnjem poslovanju zdravstvenih ustanova, u čijem finansiranju učestvuje i grad Niš. Usvojeni su i njihovi planovi rada za ovu godinu...Živa rasprava  vodila se oko  izveštaj o radu Doma zdravlja između zamenika gradonačelnika...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.