RURALNI RAZVOJ NIŠAVSKOG UPRAVNOG OKRUGA

Izvor: NTV.rs, 19.Feb.2020, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RURALNI RAZVOJ NIŠAVSKOG UPRAVNOG OKRUGA

Razvoj stočarstva, ruralnog turizma ali sa druge strane i razvoj vina, rakije i vinogradarstva uopšte, najvažniji su ciljevi Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja ove godine. U razgovoru sa poljoprivrednicima iz Nišavskog upravnog okruga, pomoćnik ministra poljoprivrede, Aleksandar Banićević, istakao je da će i Jug Srbije imati šansu da kroz razne mere pomoći, obnovi stočni fond i posrnulo stočarstvo, ali i da nastavi svetlu tradiciju vinarstva i vinogradarstva po kojoj je nekad >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << bio nadaleko poznat.
Milan Stamenković iz sela Desilovo u opštini Merošina, samo je jedan od sve brojnijih mladih ljudi, koji žele da dignu iz pepela stočarstvo na Jugu Srbije. Za to mu je potreban novac i naravno savremena mehanizacija.
Da se Nišavskom upravnom okrugu, sve češće za pomoć javljaju mladi ljudi, koji ne žele da napuste selo već imaju nameru da dodatno razviju gazdinstva koja su nasledili, potvrdila je i načelnica Dragana Sotirovski
Akcenat će, kada je u pitanju Ministarstvo za poljoprivredu i ruralni razvoj, ove godine biti bačen kako na stočarstvo i seoski turizam tako i na razvoj vina, rakije i vinogradarstva. Prema rečima pomoćnika ministra Aleksandra Banićevića, Jug Srbije kuburi sa stočarstvom ali sa druge strane, ima odlične predispozicije da ponovo razvije vinogradarstvo.
Kako je istakao Banićević, u opštinama i selima koja pripadaju NUO, trenutno je najveći problem komunalna infrastruktura, posebno u selima, i to se –naglasio je- mora rešavati postepeno.
https://www.youtube.com/watch?wmode=transparent“ width=“WIDTH“ height=“HEIGHT“ >

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.