Psi su prijatelji, mačke su anđeoska bića - deca i izložba kućnih ljubimaca u niškoj školi [foto-galerija]

Izvor: JužneVesti.com, 07.Okt.2022, 15:45

"Psi su prijatelji, mačke su anđeoska bića" - deca i izložba kućnih ljubimaca u niškoj školi [foto-galerija]

“Ja nisam vlasnik psa, nego njegov prijatelj” - reči su jednog od učenika koji su danas predstavili svoje ljubimce na izložbi u OŠ “Radoje Domanović” u Nišu. Najviše je bilo pasa, ali deca su dovela i mačke, papagaje, zečeve i hrčke. Tako su obeležili Dečju nedelju i Svetski dan mentalnog zdravlja, koji se bliži, ali i prikupljali hranu za životinje smeštene u Zoo planetu.

foto: T. R.Lavež, dečji smeh i navijanje privukli su i odrasle da uđu u školsko >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dvorište i pridruže se izložbi. Više od 40 đaka prošetalo je svoje životinje crvenim tepihom pred žirijem.

U susret Danu mentalnog zdravlja i u okviru Dečje nedelje organizovali smo izložbu kućnih ljubimaca. Veliki je odaziv, deca vole životinje, vole da se druže, a i mi odrasli. Sve to je jako dobro za mentalno zdravlje, pa smo to povezali i sa Danom mentalnog zdravlja - navodi nastavnica srpskog jezika Milena Ristić.

foto: T. R.Smatra da deca mogu da izrastu u bolje ljude ako rastu uz kućne ljubimce jer, kako kaže, tako uče da dele ljubav, da je pružaju i pokazuju.

Mića je jedan od retkih papagaja na izložbi. Dovela ga je učenica drugog razreda Maša Milenković, koja kaže da voli njegovu boju perja i to kada je probudi pevanjem.

Učenica osmog razreda Dunja Svrzić dovela je narandžastu mačku Kikija, a mačke opisuje kao anđeoska bića.foto: T. R.

Ima četiri meseca. Više se slažem sa mačkama nego sa psima. Volim i pse, ali mace me nekako ispunjavaju, podsećaju me na mene. Njega sam dobila kad sam imala narandžastu kosu, pa smo čak i ličili. Možda je tačno da su psi bolji prijatelji, od mace moraš da dobiješ poverenje - priča Dunja.

Posetioci su mogli i da doniraju hranu za Zoo planet, a to humanitarni deo izložbe ideja je đačkog parlamenta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.