Prvi korak ka zajedničkom turističkom brendu istočne i južne Srbije

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Dec.2019, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi korak ka zajedničkom turističkom brendu istočne i južne Srbije

Danas je uz podršku Nišavskog upravnog upravnog okruga u organizaciji TON-a, na Prirodno matematičkom fakultetu održan okrugli sto na kome su turistički poslenici juga i istoka Srbije razgovarali o formiranju jedinstvenog turističkog proizvoda Nišavskog, Pirotskog, Jablaničkog, Pčinjskog i Zaječarskog okruga

„Nišavski upravni okrug prepoznaje važnost održivog turizma u oživljavanju pet okruga južne i istočne Srbije jer je važan pokretač privrednog razvoja >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << sa visokim procentom bruto društvenog  proizvoda i deviznim prilivom od 1,4 milijarde evra ove godine“, istakla je Dragana Sotirovski, načelnica Nišavskog upravnog okruga i dodala da od Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu očekuje veliku stručnu pomoć u izradi naučne studije koja će biti osnov buduće turističke regije istočne i južne Srbije.

Turistički poslenici dali su konkretne predloge uočavajući određene probleme na terenu sa kojima će biti upoznato Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije.

Naredni skup posvećen turizmu ovog kraja planiran je za februar naredne godine u Pirotu.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.