Protest u petak:Sabrana nedela niških naprednjaka - bira se najveća afera

Izvor: JužneVesti.com, 02.Avg.2023, 13:21

Protest u petak:"Sabrana nedela niških naprednjaka" - bira se najveća afera

"Sabrana nedela niških naprednjaka - čija je afera najveća?" tema je novog, 8. po redu protesta "Srbija protiv nasilja" u Nišu, a organizatori kažu da ni ovog petka, 4. avgusta neće biti šetnje, već će od 19 sati ispred Gradske kuće govoriti o svim aferama niških naprednjaka i glasati za najveću, a pozivaju Nišlije da daju svoje predloge.

Kao i prošlog petka kada su protest proveli ispred Gradske kuće, u kome je i Kabinet gradonačelnice Dragane Sotirovski, tako će >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i ovog 4. avgusta na novom protestu umesto šetnje provesti dva sata na platou.

Nišlije će moći da glasaju za najaferu; foto: SSP Ali ovog puta je tema izložba svih afera niških naprednjaka, a glasaće i za najveću, pa pozivaju Nišlije da daju svoje predloge, kako neka ne bi ostala zaboravljena.

Poruka je jasna - ne zaboravljamo nijedno nedelo, nijednu aferu jer svaka afera je nasilje prema Nišlijama, ne zaboravljamo zahteve protesta od kojih nećemo odustati. Pozivamo Nišlije da pomognu u nabrajanju nepočinstava niških naprednjaka, da se zajedno podsetimo svega što su uradili i da izaberemo “pobednika” s najaferom. Sačuvajmo sva njihova nedela od zaborava, podsetimo ih da će za svako odgovarati! - poručuju organizatori.

Najavljuju da će govoriti o aferama svih prethodnih gradonačelnika Niša, od kada je SNS na vlasti, kao i šta je obeležilo vlast Zorana Perišića, Darka Bulatovića i Dragane Sotirovski.

Organizatori su najavili da ni sledećeg petka neće biti šetnje zbog vrućine, ali da će organizovati protestne akcije i da se protesti nastavljaju.

Podsetimo, na prošlom protestu su građani imali poruke za gradonačelnicu Sotirovski, a organizatori kažu da su pokušali da uruče pismo građana u Gradskoj kući, ali da ga nisu prihvatili, pa su predali to Gradskoj upravi na šalteru.

Protest organizuju Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Stranka Zajedno-Moramo, Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret.

Njihovi zahtevi od kojih kažu da ne odustaju su:

Hitno zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru - smena Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje i kontinuirano krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama promovišu nasilje poput Pinka i Hepi TV i hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, poput rijaliti programa.

Smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Hitno sazivanje sednice Narodne skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Republike Srbije i bezbednosna situacija u zemlji kao i dugoročna rešenja koja je neophodno primeniti kako do ovakvih događaja nikada više ne bi došlo.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.