Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:38, 2. 8. 2023.

| Društvo

Protest u petak:"Sabrana nedela niških naprednjaka" - bira se najveća afera

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
protest
Protest opet dva sata ispred Gradske kuće, pozivaju Nišlije da se prisete svih afera; foto: JV

"Sabrana nedela niških naprednjaka - čija je afera najveća?" tema je novog, 8. po redu protesta "Srbija protiv nasilja" u Nišu, a organizatori kažu da ni ovog petka, 4. avgusta neće biti šetnje, već će od 19 sati ispred Gradske kuće govoriti o svim aferama niških naprednjaka i glasati za najveću, a pozivaju Nišlije da daju svoje predloge.

Kao i prošlog petka kada su protest proveli ispred Gradske kuće, u kome je i Kabinet gradonačelnice Dragane Sotirovski, tako će i ovog 4. avgusta na novom protestu umesto šetnje provesti dva sata na platou.

protest Nišlije će moći da glasaju za najaferu; foto: SSP Ali ovog puta je tema izložba svih afera niških naprednjaka, a glasaće i za najveću, pa pozivaju Nišlije da daju svoje predloge, kako neka ne bi ostala zaboravljena.

Poruka je jasna - ne zaboravljamo nijedno nedelo, nijednu aferu jer svaka afera je nasilje prema Nišlijama, ne zaboravljamo zahteve protesta od kojih nećemo odustati. Pozivamo Nišlije da pomognu u nabrajanju nepočinstava niških naprednjaka, da se zajedno podsetimo svega što su uradili i da izaberemo “pobednika” s najaferom. Sačuvajmo sva njihova nedela od zaborava, podsetimo ih da će za svako odgovarati! - poručuju organizatori.

Najavljuju da će govoriti o aferama svih prethodnih gradonačelnika Niša, od kada je SNS na vlasti, kao i šta je obeležilo vlast Zorana Perišića, Darka Bulatovića i Dragane Sotirovski.

Organizatori su najavili da ni sledećeg petka neće biti šetnje zbog vrućine, ali da će organizovati protestne akcije i da se protesti nastavljaju.

Podsetimo, na prošlom protestu su građani imali poruke za gradonačelnicu Sotirovski, a organizatori kažu da su pokušali da uruče pismo građana u Gradskoj kući, ali da ga nisu prihvatili, pa su predali to Gradskoj upravi na šalteru.

Protest organizuju Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Stranka Zajedno-Moramo, Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret.

Njihovi zahtevi od kojih kažu da ne odustaju su:

  1. Hitno zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru - smena Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje i kontinuirano krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama promovišu nasilje poput Pinka i Hepi TV i hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, poput rijaliti programa.

  2. Smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

  3. Hitno sazivanje sednice Narodne skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Republike Srbije i bezbednosna situacija u zemlji kao i dugoročna rešenja koja je neophodno primeniti kako do ovakvih događaja nikada više ne bi došlo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ima ili nema menice za Novi Niš? Perišićeva fioka

    07:40 // 3. 8. 2023.

    Urbanistički zavod i prenamena zemljišta za pozorište, operu, kongresni centar u stambeni blok
    urnisanje zelenih površina u gradu
    toksičan vazduh i nečinjenje da se zamene kotlarnice
    denivelisane šahte na bulevaru od Niške Banje ka gradu, očajno odrađen bulevar
    stara vodovodna i kanalizaciona mreža se ne rekonstruiše
    izrupetane ulice
    divlja gradnja
    grad deponija
    regionalna deponija se ne g

  • Realan

    22:07 // 2. 8. 2023.

    Ne razumem zasto samo najveca afera SNS-a a ne gradske vlati bez obzira na stranku koja je vrsila vlast u Nisu?!
    Rekonstrukcija Hale Cair za 900 miliona tadasnjih dinara a koja sada prokisnjava je mozda i najveca afera kao i stadion Cair koji je u fazi raspadanja a koji je kostao 1,5 milijardi dinara nislije.Subvencie Montenegru erlajns za let do Podgorice u milionskim iznosima zasluzuje paznju.

  • Sonja

    21:04 // 2. 8. 2023.

    Mozete da radite sta hocete, rezultati se vide i ostaju

    • Tony

      01:03 // 3. 8. 2023.

      a koji se to rezultati vide, ja ne vidim ni jednu dobru stvar da su nazadnjaci uradili za 12 godina koliko su na vlasti u Nišu, grad se bukvalno raspada, ništa ne funkcioniše, nema nikakvih kapitalnih ulaganja, grad za 12 godina nije izgradio ni jednu novu ulicu, most, zgradu javne namene, muzej, halu, stadion, vrtić, ništa, 12 godina nisu u stanju da završe stadion...jedino što ostaje je pustoš

    • Sanja

      07:25 // 3. 8. 2023.

      Kazi nam,makar,jedan ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I taj novi termin je po meni diskutabilan. Necu da slutim, ali tada pocinju "hladne" probe za predstojecu grejnu sezonu

Poaro Čitalac

Tekst: Radovi na kotlarnici u niškoj Banovini odlažu koncert

Pronađite nas na: