Protest Anti-beton žurka u Nišu: Građani se bore za očuvanje javne površine

Izvor: JuznaSrbija.info, 04.Mar.2024, 23:19

Protest "Anti-beton žurka" u Nišu: Građani se bore za očuvanje javne površine

U nedelju, 3. marta, park iznad Stare ciglane u Nišu bio je poprište drugog protesta građana pod nazivom "Anti-beton žurka". Organizovana od strane udruženja građana "Nišlije da se pitaju", ova akcija je odjeknula kao odgovor na sve veće otimanje javnih površina u gradu u korist investitora.

Na skupu su se obratili predstavnici udruženja, prof. Tamara Milenković Kerković, Slaviša Dinić i Dragana Milutinović, pozivajući sugrađane na jedinstvenu borbu za odbranu >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << prostora koji je postao simbol otpora građana prema planskom urbanizmu. Posebno je istaknuto pismo pravog vlasnika zemljišta, Aleksandra Popovića, koji je opisao sve prepreke u borbi za povrat svoje imovine.

Protestu se pridružilo više od stotinu građana, posebno onih koji su odrastali u okolini Stare ciglane, kao i njihova deca i unuci. Građani iz različitih delova grada pridružili su se solidarno u borbi protiv otimanja javnih prostora.

Ova akcija je nastavak niza protesta i građanskih inicijativa protiv planskog otimanja javnih površina u Nišu, a simbolično je nazvana "Anti-beton žurka" kako bi istakla želju građana za očuvanjem zelene oaze iznad Stare ciglane.

U prijatnoj atmosferi, uz muziku i igru, građani su uživali u druženju i sportskim takmičenjima, dok su mladi simbolično posadili stabla kao znak buduće brige o svom kraju. Ova slika opuštenih Nišlija u zajedništvu i solidarnosti predstavlja prkos vlastima i njihovim urbanističkim planovima.

Protest "Anti-beton žurka" još jednom je pokazao odlučnost građana da se suprotstave planskom otimanju javnih prostora i da se bore za očuvanje prirodnog okruženja i kvaliteta života u gradu.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Žurkom protiv betona – drugi protest Nišlija protiv otimanja sportskih terena iznad Stare ciglane

Izvor: JUGpress.com, 05.Mar.2024, 00:15

NIŠ..Na sportskim terenima iznad Stare ciglane udruženje građana „Nišlije da se..pitaju“ je organizovalo drugi protest protiv investitorskog urbanizma i otimanja javne..površine od građana Niša. Okupljenim Nišlijama obratili su se u ime Udruženja..„Nišlije da se pitaju“ prof. Tamara...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.