Prijem za ambasadora Danske

Izvor: JuznaSrbija.info, 03.Dec.2018, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem za ambasadora Danske

Ambasador Danske u Srbiji, Nj.E. Anders Hougor, sastao se danas u Gradskoj kući sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i njegovim zamenikom prof.dr Milošem Banđurom.

Tokom susreta bilo je reči o pre svega privrednoj saradnji grada i ove skandinavske zemlje.U Nišu već posluju Danske kompanije, a sa delegacijom ambasade sastanku su priustvovali i čelnici kompanije Better collective,koja posluje u oblasti softverske tehnologije.

“U gradu već funkcioniše >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << nekoliko danskih kompanija, a ja sam iskoristio priliku da upoznam njegovu ekselenciju sa potencijalom našeg grada u IT sektoru i da uputim poziv i drugim kompanijama iz ove zemlje da investiraju ovde”, rekao je gradonačelnik.

Osnovana u Danskoj 2004. godine, kompanija Better collective ima sedište u Kopenhagenu. Danas kompanija ima globalno prisustvo, proširili su se izvan danskih granica. Trenutno imaju kancelarije u Parizu, Beču i Nišu.

Better collective je vodeći razvojnik obrazovnih platformi u okviru gaming industrije. Kroz proizvode nastoje da učine sportsko klađenje i kockanje zabavnim, transparentnim i poštenim ,za globalnu mrežu online klađenja.

Za dve godine u ovoj kompaniji u Nišu zapošljeno je oko 70 programera,a postoji namera da se tokom sledeće godine ovaj broj udvostruči.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.