Prijem za 250 arheologa

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Sep.2018, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem za 250 arheologa

U Gradskoj kući u Nišu pomoćnik gradonačelnika prof.dr Nebojša Ranđelović primio je grupu od oko 250 renomiranih arheologa koji učestvuju na „Limes“ kongresu koji se održava u Viminacijumu.

Ovo je najveći Međunarodni kongres u arheologiji, koji okuplja eminentne stručnjake iz ove oblasti.

Pomoćnik gradonačelnika prof.Ranđelović pozdravio je okupljene, uputio reči dobrodošlice i istakao da je Niš itekako grad interesantan za arheologe i >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << to posebno lokaliteti u Medijani, ali i u Niškoj tvrđavi gde se mogu naći artefakti iz bliže i dalje prošlosti ovog podneblja.

U ime gostiju prisutnima se obratio prof.Parker istaknuti svetski arheolog, koji se zahvalio na dobrodošlici i naglasio da se konačno ostvarila želja velikom broju arheologa koji su želeli da posete upravo Srbiju.

U toku dana pored Niša, arheolozi su posetili i lokalitete na jugu Srbije u okolini Leskovca.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.