Pričaj srpski „Da te ceo svet razume“

Izvor: JuznaSrbija.info, 27.Jun.2015, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pričaj srpski „Da te ceo svet razume“

Studenti srbistike sa niškog filozofskog fakulteta prethodna tri meseca su za Srbe u dijaspori, putem interneta, držali besplatne kurseve srpskog jezika.

Kurs je deo projekta „Da te ceo svet razume“ koji su pokrenuli Kancelarija za saradnju sa dijasporom grada Niša, OCD Proaktiv i Filozofski fakultet u Nišu.

Tri meseca, dva puta nedeljno niški studenti srbistike su učenicima u dijaspori držali časove srpskog jezika u trajanju od 45 minuta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info <<
Najčešći motivi za prijavljivanje učenka iz dijaspore su učenje maternjeg jezika i pisanje ćirilice, zatim komunikacija sa porodicom i prijateljima iz Srbije i očuvanje i negovaje srpskog jezika. Projekat „Da te ceo svet razume“ njima pruža upravo takav vid edukacije

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.