Preminuo prof. dr Saša Živić

Izvor: JuznaSrbija.info, 09.Mar.2022, 14:52

Preminuo prof. dr Saša Živić

Danas je u Nišu nakon duže i teške bolesti, preminuo prof. dr Saša Živić, redvoni profesor niškog Medicinskog fakulteta, pedijatar i endokrinolog.

Živić je rođen je 23. maja 1960. Medicinski fakultet u Nišu je završio 1985. godine, doktorirao 1999. godine na beogradskom Medicinskom fakultetu.

Predsednik Upravnog odbora Kliničkog centra u Nišu bio je od 2002. do 2003, a direktor te niške zdravstvene ustanove od 2003. do 2004. godine.

Imao >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << je oštar stav prema prema kolegama koji deluju protiv vakcinacije dece.

2017. bio je domaćin je stručnjacima pedijatrima ove oblasti, iz Makedonije, Crne Gore. Republike Srpske, Fedarecije Bosne i Hercegovine i Srbije.

Više od 300 eminentnih stručnjaka iz ove oblasti imaće priliku da razmeni svoja iskustava i stekne nova saznanja, korz mnogobrojna predavanja, kaže generalni sekretar Udruženja pedijatara Srbije prof. dr Saša Živić iz Niša, a sve u cilju još boljeg lečnja dece.

Živić je pisao kolumne za više medija, posebno za list Danas, kritukujući "na svoj način", negativne pojave u društvu.

Takođe,jedno vreme bavio se i političkim radom.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.