Preminuo Ivan Novaković borac za veća prava osoba sa invaliditetom

Izvor: JuznaSrbija.info, 12.Feb.2023, 00:03

Preminuo Ivan Novaković borac za veća prava osoba sa invaliditetom

Ivan Novković veliki borac za veća prava osoba sa invaliditetom, preminuo je u Nišu nakon duge i teške bolesti..

Ivan je sam živeo sa majkom, a nakon njene smrti njegov život bio je još teži dok ga je uznapredovala bolest dodatno sputavala.

Nišlija Ivan Novković bio je osnivač Fondacije PONS. Pravima osoba sa invaliditetom, bavio se više od dve decenije, o čemu su pisale i Niške Vesti.

Naziv PONS je akronim od reči ponosni, odgovorni, nesakriveni i samostalni, što su i bili ciljevi fondacije ali i zvezde vodilje hrabrog Ivana kojeg će Nišlije pamtiti po aktivizmu i velikoj borbi za bolji život svih sugrađana.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

In memoriam: Borac za prava osoba sa invaliditetom Ivan Novković

Izvor: JužneVesti.com, 12.Feb.2023

Preminuo je Ivan Novković, osnivač Fondacije PONS i dugogodišnji borac za prava osoba sa invaliditetom u Nišu. Sahrana je u četvrtak, 16. februara, saopštili su iz organizacije...Novković se godinama borio za bolje uslove Nišlija koji imaju neki oblik invaliditeta, a i sam je bio u kolicima i...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.