Premijerka Srbije u poseti Nišu - otvara laboratorijsku lamelu

Izvor: JužneVesti.com, 23.Nov.2020, 19:19

Premijerka Srbije u poseti Nišu - otvara laboratorijsku lamelu

U utorak, 24. novembra predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić posetiće Niš, saopštili su iz Kabineta gradonačelnice. Ona će, kako kažu, prisustvovati otvaranju Višenamenske laboratorijske lamele Elektronskog fakulteta.

Prošle godine počela je dogradnja niškog Elektronskog fakulteta. Višenamenska laboratorijska lamela, kako su ranije najavili, namenjena je mladim istraživačima iz različitih oblasti i privrednicima. Nadležni su govorili da treba da spreči >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << odliv mladih talenata sa juga Srbije. Tada je kamen-temeljac položila i Brnabićeva, više od godinu dana nakon toga, u sred pandemiije virusa korona, dolazi i na otvaranje.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovaće otvaranju Višenamenske laboratorijske lamele Elektronskog fakulteta u Nišu – navode iz Kabineta gardonačelnice.

Otvaranje je zakazano za 12:30 sati, a pozivaju i na poštovanje svih propisanih mera.

Podsetimo, laboratorijska lamela je drugi korak ka izgradnji Naučno-tehnološkog parka u Nišu , a start-ap centar je bio prvi koji je otvoren 2017. godine. Tada je najavljena izgradnja laboratorijske lamele koja treba da poveže sve objekte i mladima omogući bolje uslove za istraživanje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.