Prekršajni sud Niš se od sledeće nedelje seli u zgradu bivše kasarne Filip Kljajić

Izvor: JužneVesti.com, 15.Apr.2021, 17:14

Prekršajni sud Niš se od sledeće nedelje seli u zgradu bivše kasarne "Filip Kljajić"

Zgrada nekadašnje kasarne "Filip Kljajić" postaće nova adresa niškog Prekršajnog suda i nakon 10 godina taj sud će imati stalne prostorije jer useljenje kreće od naredne srede, kaže za Južne vesti predsednik Mišel Marković. Kasarna će biti novo sedište više niških sudova, a Prekršajni sud koji je prvi "stanar" biće u prizemlju i na drugom spratu.

Na adresi Generala Milojka Lešjanina više neće biti prostorije Prekršajnog suda, pa će već od srede sve >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << stranke koje imaju pozive moći da dođu na adresu bivše niške kasarne. Selidba je, kaže predsednik Suda, uveliko počela, ali će zvanično preseljenje biti krajem meseca kada očekuju i dolazak ministarke pravde. Uređene prostorije u zgradi nekadašnje kasarne; foto: M. M.

To je preseljenje koje traje, 18 sudija, 65 državnih službenika, administracija ,arihiva i tako dalje. Mi ćemo da radimo, nećemo da prekidamo rad, radićemo od srede već tamo. Sve stranke koje imaju pozive one će od srede dolaziti tamo - istiće Marković.

Od svog osnivanja kaže da Prekršajni sud nije imao stalne prostorije, pa će im nova radna okolina, kako navodi, veoma značiti.

Prekršajni sud posle deset godina ima svoj neki prostor, prostor gde nije zakupan, prvi put od 2010. godine to je nov nameštaj, sve je novo i nova oprema. Ministarstvo je uložilo tu velika sredstva - navodi on.

Kaže da je zgradau kojoj se sada nalaze sredinom prošle godine kupilo Ministarstvo finansija za poresku upravu, pa su zato morali da se isele, a dodaje da se u nekadašnju kasarnu seli i posebno odeljenje za borbu protiv korupcije Višeg tužilaštva.

Podsetimo, adaptacija kasarne u novu palatu pravde počela je sredinom 2020. godine, a plan je da u južnom krilu kasarne, površine oko 2.500 kvadratnih metara, budu smeštena posebna odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva i Višeg suda u Nišu.

U preostali deo kasarne trebalo bi da budu smeštena odeljenja Upravnog suda, Prekršajni i Privredni sud, a najavljena je i izgradnja nove zgrade u okviru tog kompleksa, površine 10.000 kvadratnih metara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.