Niš: Prekršajni sud se useljava u nekadašnju kasarnu

Izvor: B92, 15.Apr.2021, 15:57

Niš: Prekršajni sud se useljava u nekadašnju kasarnu

Zgrada bivše kasarne Filip Kljajić samo spolja podseća na nekadašnji vojni objekat, dok je unutrašnjost već potpuno preuređena. Hodnici u kojima je stajala vojna oprema i nekadašnje spavaonice kasarne pretvorene su u moderne prostorije, kancelarije i sudnice.

Ovde će biti sedište više pravosudnih organa a prvi se useljava Prekršajni sud u Nišu, koji do sada nije imao svoj stalni prostor.

“Mislim da je ovo istorijski trenutak, ne samo za prekršajni sud, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već i za ovu sredinu pa i republičko pravosuđe. Jer, prekršajni sud u nišu je jedan od najvećih sudova u Republici Srbiji. Ovaj prostor ima više od hiljadu kvadrata i moram da zahvalim Ministarstvu pravde koje je uložilo mnogo napora da se sve ovo dovede u red” – rekao je za Zonu plus predsednik Prekršajnog suda u Nišu Mišel Marković.

Seliće se narednih desetak dana, ali će već od srede 21. aprila početi da rade u novim prostorijama – gde i treba da se jave sve pozvane stranke.

U sedištu Prekršajnog suda u Nišu postupa 18 sudija, a zaposleno je i šezdeset četvoro državnih službenika i nameštenika. Marković kaže da se radi efikasno, uprkos velikom broju predmeta, prenosi tvzonaplus.rs.

Nakon adaptacije celokupne zgrade od 18.000 kvadrata tu će biti i drugi pravosudni organi i, kako je najavljeno, bivša kasarna postaće nova palata pravde u Nišu .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prekršajni sud Niš se od sledeće nedelje seli u zgradu bivše kasarne "Filip Kljajić"

Izvor: JužneVesti.com, 15.Apr.2021

Zgrada nekadašnje kasarne "Filip Kljajić" postaće nova adresa niškog Prekršajnog suda i nakon 10 godina taj sud će imati stalne prostorije jer useljenje kreće od naredne srede, kaže za Južne vesti predsednik Mišel Marković. Kasarna će biti novo sedište više niških sudova, a Prekršajni...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.