Prekršajne prijave i novčane kazne za 2 vozača koja je niška policija zaustavila tokom vikenda

Izvor: JužneVesti.com, 26.Apr.2021, 16:04

Prekršajne prijave i novčane kazne za 2 vozača koja je niška policija zaustavila tokom vikenda

Niška policija je prošlog vikenda u redovnoj kontroli zaustavila 42-godišnjeg vozača koji je uz to što je imao 1,44 promila alkohola u krvi vozio i pod dejstvom psihoaktivnih suspstanci, dok je 58-godišnji vozač odbio alkotestiranje, a za volanom je bio bez vozačke dozvole i lične karte.

Policija je tokom kontrole u Nišu, kako piše u saopštenju, zaustavila 42-godišnjaka koji je bio za volanom "škode" u pijanom stanju i pod dejstvom psihoaktinih supstanci.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Nakon zadržavanja, Prekršajni sud u Nišu izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 50.000 dinara, zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od jedne godine i 17 kaznenih poena - navode iz policije.

Dodaju da su 58-godišnjaka koji je bio za volanom "folksvagena" isključili iz saobraćaja jer je odbio alkotestiranje, a pošto kod sebe nije imao vozačku dozvolu i ličnu kartu, protiv njega su podnete prekšajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja i iz Zakona o ličnoj karti.

Nakon zadržavanja, Prekršajni sud u Nišu je tom vozaču, dodaju, izrekao kaznu zatvora od 30 dana, novčanu kaznu od 100.000 dinara, zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od osam meseci, kao i 14 kaznenih poena.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

U dve saobraćajne nezgode za vikend u Nišu vozači bili pod dejstvom alkohola ili droga

Izvor: JužneVesti.com, 26.Apr.2021

Niška policija je prošlog vikenda zbog izazivanja saobraćajne nezgode zadržala 53-godišnjaka koji je bio za volanom sa 2,74 promila alkohola u krvi, te je sleteo sa puta i udario u betonsku ogradu, kao i 32-godišnjeg taksistu jer je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i tom prilikom udario...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.