Pregled austrijskog kratkog filma u Univerzitetskoj biblioteci

Izvor: RadioCity.rs, 19.Okt.2020, 15:12

Pregled austrijskog kratkog filma u Univerzitetskoj biblioteci

Ljubitelji filmskog platna i kratkometražnih filmova, imaće priliku da pogledaju najveća ostvarenja austrijskog kratkog filma, odabranih  za 2020. godinu.  Na platnu će se naći kratki igrani, dokumentarni, animirani i eksperimentalni filmovi.
Pregled austrijskog kratkog filma (nem. Österreichische Kurzfilmschau) projekat je Austrijske filmske akademije i Ministarstva spoljnih poslova Austrije. Svake godine Kulturni forumi širom sveta prave odabir iz filmova koji su ušli u >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << uži izbor za Austrijsku filmsku nagradu, objašnjavaju organizatori.
U Nišu se pregled filmova organizuje u saradnji  sa Mladim ambasadorima i Univerzitetskom bibliotekom "Nikola Tesla". Početak filmova, zakazan je u 17:30, a ulaz je bespalatan. Iz organizacije kažu da će se sve održati u skladu sa epidemiološkom situacijom.
Filmovi najavljeni za četvrtak su:
Kaša od jabuka (reditelj: Aleksander Gracer, animirani film, 7 minuta)
Bumerang (rediteljka: Kurdvin Ajub, igrani film, 21 minut)
Daleko od prošlosti (rediteljka: Nikol Felsterl, 15 minuta)
Favoriti (reditelj: Martin Monk, 18 minuta)
Jedan dan slobode (reditelj: Martin Vinter, 35 minuta)
Animistica (rediteljka: Niki Šuster, 7 minuta)
Italija i ovo je voda (režija: Joan Gavriel, Anja Franciska Plašg, 5 minuta)

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.