Predstavljanje knjige Nebojše Stankovića Breme

Izvor: JuznaSrbija.info, 21.Feb.2024, 18:19

Predstavljanje knjige Nebojše Stankovića "Breme"

Predstavljanje knjige "Breme" Nebojše Stankovića održaće se u četvrtak, 22. februara 2024. godine, sa početkom u 18 sati, u Maloj sali Niškog kulturnog centra. Ova knjiga je očekivano izazvala veliku pažnju, a sadržaj i stil pisca Stankovića naravno, ostavljaju svoje utiske. Svi stručnjaci i ljubitelji literature pozivaju se da prisustvuju ovom događaju i da podrže autora u njegovom literarnom stvaralaštvu.

Nebojša Stanković, rođen je u Nišu 1960. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << On je autor knjige "Breme", koja predstavlja istinitu i smelu hroniku događaja na Balkanu krajem prošlog veka. Roman prati sudbinu kapetana Miloša Mitića, u vremenu kada su istorijski trenuci i tragični događaji težak bremen. Kako sačuvati svoj lični, profesionalni i moralni integritet u takvim vremenima? Ovo je priča o ljudskosti i junaštvu u surovim uslovima.

Struktura romana je mozaična, prelazeći između predratnih, ratnih i poratnih vremena, što nam omogućava da dublje proumemo dramu građanskog rata i njegove posledice. Ova iskrena i otrežnjavajuća ispoved prilaže snagu, veru i nadu.

Stanković je proveo 21 godinu u vojnim redovima, na prostorima bivše Jugoslavije, a svoja iskustva je sa nama podelio kroz ovaj roman. "Breme" predstavlja njegov lični dnevnik ratovanja, sa svim izazovima i mukama koje je pretrpeo.

Predstavljanje knjige će se održati u četvrtak, 22. februara 2024. godine, u Maloj sali Niškog kulturnog centra, sa početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan, a posle programa, po simboličnoj ceni ćete moći da kupite knjigu.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.