Predstava Ako se probudiš ili kao da je važno gostuje u niškom teatru

Izvor: JužneVesti.com, 26.Feb.2020, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava "Ako se probudiš ili kao da je važno" gostuje u niškom teatru

Komad koji donosi priču o porodičnoj drami, narušenim bračnim odnosima, odrastanju u nezdravoj atmosferi i patnji - Ako se probudiš ili kao da je važno, biće izvedena u niškom Narodnom pozorištu 27. februara od 20 sati.

Predstava je nastala po tekstu Isidore Milosavljević u koprodukciji Narodnog pozorišta Leskovac i Prištinskim pozorištem sa privremenim sedištem u Gračanici.

Reditelj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Nenad Todorović rekao je da je iznenađen i srećan što se ova predstava zapravo bavila nečim što je, kako je rekao, odavno već evropska vrednost, "a to je vrednost pozorišta koje se bavi duboko intimnim problemima".

Živimo u duboko ispolitizovanom društvu, a večeras smo se radovali i tugovali sa predstavom i komadom koji se bavi duboko intimnim stvarima i time smo potvrdili, ne kao pozorište, već kao individualci umetnici, da postoji nešto što se zove intimna umetnost - rekao je Todorović na premijeri predstave.

Cene ulaznica je 500 dinara, dok je za đake, studente i penzionere ulaz 300 dinara. Karte možete kupiti na blagajni Pozorišta u periodu od 10 do 13 sati i od 17 do 20 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Izvedba Tišmine “Upotrebe čoveka” u niškom Narodnom pozorištu

Izvor: JužneVesti.com, 27.Feb.2020, 13:54

Priču o svetu kojim je zavladala verska, rasna, politička i svaka druga netrpeljivost donosi komad Upotreba čoveka koji je rađen po istoimenom romanu Aleksandra Tišme. Ova predstava biće odigrana u Narodnom pozorištu u Nišu u nedelju, 1. marta od 20 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.