Pred izbore ministri obišli Doljevac, uočili probleme i pohvalili dosadašnju vlast

Izvor: JužneVesti.com, 28.Nov.2018, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pred izbore ministri obišli Doljevac, uočili probleme i pohvalili dosadašnju vlast

Više sportskih objekata, obnavljanje železničke infrastrukture i starog auto-puta, samo se neke od ideja i planova o kojima su ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i ministar za omladinu i sport Vanja Udovičić razgovali sa rukovodstvom Doljevca, na sastanku na kojem ništa konkretno nije dogovoreno. Inače, oni su ovu opštinu nadomak Niša obišli usred kampanje za izbore u Doljevcu koji će se održati 16. decembra.

Poseta ministara Doljevcu, čini se, nije imala >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << jasan povod osim poneke pohvale na račun dosadašnje doljevačke vlasti i ćaskanja o eventualnim projektima. Dok je ministarka Mihajlović rekla da će budući infrastrukturni projekti “poboljšati standard života građana” i hvalila geografsku poziciju Doljevca, ministar Udovičić osvrtao se na potencijalnu izgradnju sportskih objekata.

Danas smo razgovarali o projektima značajnim za Doljevac, pre svega o izgradnji novih sportskih objekata i rešavanju spornih, poput balon hale u Malošištu. Važno je što su mladi u opštini aktivni, što donose projekte koji stvaraju bolju sliku Doljevca - rekao je Udovičić.

Mihajlovićeva, koja je pre sastanka u opštini zajedno sa ministrom Udovičićem posetila Osnovnu školu "Vuk Karadžić", rekla je da je za opštinu važno što ulaže u mlade i stvara uslove da deca odrastaju, obrazuju se i ostaju da žive u svom gradu.

Pomažemo opštini da izgradi infrastrukturu da deca koja će se tek roditi, kao i ona koja danas odrastaju i školuju se ovde, ostanu u Doljevcu, formiraju svoje porodice i tu se zaposle. Pomogli smo i da počne rekonstrukcija starog auto-puta, vredna 6 miliona evra - rekla je ona.

Ministrima se pridružila i načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski koja je mali Doljevac nazvala "najvećim gradilištem", ali nije napomenula i šta se to trenutno gradi u ovom mestu.

Doljevac je jedna od najmanjih opština u okrugu, ali je najveće gradilište. Kao načelnica okruga, ne mogu a da ne budem zadovoljna kada znam da će se rekonstruisati dve važne pruge, da se razmatra osnivanje mešovite srednje škole, da će biti izgrađene nove sportske hale u Doljevcu i da Vlada Srbije prepoznaje i reaguje na potrebe građana u ovom delu Srbije - navela je Sotirovski.

Podsetimo, iako je imao stabilnu većinu u lokalnom parlamentu, donedavni predsednik Opštine Goran Ljubić Međarac (SNS) je podneo ostavku na predsedničku funkciju. Ipak, kako je Međarac objasnio, to ne znači da će napustiti politiku, već zbog prozivki jedinog opozicionog odbornika Nenada Stojiljkovića (Dveri), želi da proveri izbornu volju Doljevčana.

Maja Gojković je izbore raspisala za 16. decembar, a Stojiljković je nastavio tvrdnjama da su izbori nezakoniti i da su traćenje novca.

Opozocija je rešila da ove izbore bojkotuje zbog toga što su, kako kažu u Savezu za Srbiju veštački izazvani i nezakonito raspisani.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.