Pozorište lutaka u Nišu izmamljuje dečje osmehe i kroz bajkovite edukativne predstave sprema ih za svet odraslih

Izvor: JuznaSrbija.info, 21.Mar.2024, 12:33

Pozorište lutaka u Nišu izmamljuje dečje osmehe i kroz "bajkovite" edukativne predstave sprema ih za svet odraslih

Ekipa portala "AM PRES" i "Južne Srbije Info" posetila je niško Pozorište lutaka baš kada se obeležava Svetski dan pozorišta za mlade i decu i uoči Svetskog dana lutkarstva. Čini se, bolje prilike nije moglo da bude, potvrđuje i Milica Radulović direktorka te posebno važne niške ustanove kulture za decu i "one malo starije".
Razgovarali smo o dugogodišnjem radu pozorišta, osvrnuli se na uspehe u prošlosti, rekonstrukciji sale, ali i budućim planovima, novim premijerama. Direktorka Radulović istakla je značaj ovog teatra u obrazovanju i zabavi dece, naglašavajući njegov društveni uticaj.
Značaj pozorišta
"Pozorište lutaka i njegov program kroz predstave je...

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.