Poznat uži izbor knjiga koje su u konkurenciji za nagradu Branko Miljković

Izvor: JužneVesti.com, 30.Mar.2023, 09:38

Poznat uži izbor knjiga koje su u konkurenciji za nagradu "Branko Miljković"

I ove godine je žiri odabrao 12 knjiga koje su ušle u uži izbor za najbolju knjigu poezije objavljenu tokom prošle godine na srpskom jeziku, nagradu koja nosi ime najpoznatijeg niškog pesnika Branka Miljkovića, a 52. dobitnik ovog priznanja biće poznat u aprilu.

Žiri u istom sastavu kao i prošle godine, u kome su dr Jelena Mladenović, Miodrag Raičević i Petar Matović, kako navode iz Niškog kulturnog centra, posle detaljnog čitanja i vrednovanja pesničkih knjiga iz >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prošlogodišnje produkcije, napravili su uži izbor knjiga poezije objavljenih tokom 2022. godine. Dobitnik će biti poznat u aprilu; foto: NKC

Nagrada koja nosi ime princa poezije Branka Miljkovića dodeljuje se 52. put, a ko će od 12 pomenutih autora biti nagrađen biće poznato tokom aprila.

Pisac koji bude nagrađen će dobiti statuetu, povelju i novčani iznos, a iz NKC koji je tehnički organizator kažu da nagradu dodeljuje Grad Niš, a da finansijski pomaže i Ministarstvo kulture.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.