PozitivNI festival ove godine još pozitivniji

Izvor: RadioCity.rs, 03.Jun.2017, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PozitivNI festival ove godine još pozitivniji

Tokom celog subotnjeg dana i noći bilo je veselo, ovoga puta umesto u Dušanovoj ulici u Čairu, budući da je festival PozitivNI organizovan od 10 ujutru do 1 sat iza ponoći. Nije novina da ovu manifestaciju poseti svake godine veliki broj ljudi svih uzrasta, a ta cifra dostigla je već preko 20 hiljada.

Celodnevnu zabavu upotpunili su žongleri, klovnovi, džedaji, slikari, muzičari, akrobate. Deca su mogla da se oprobaju u mačevanju, streličarstvu i hodu po žici, oni koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << su želeli dobili su obojeno lice i origami figuricu.

Pozitivno raspoloženje preko dana izazvala je i raznovrsna muzika koja se širila Čairom. Za nju su bili zaduženi brojni muzičari, od dečijih horova i muzičkih sastava, kako Fakulteta umetnosti tako i samostalnih uličnih svirača. Pred posetiocima su se predstavili članovi škole muzike Čarobna nota i neki od učesnika takmičenja Ja imam talenat.

Za ljubitelje umetnosti bilo je pripremljeno nekoliko postavki, umetničkih slika, instalacija i vajarskih radova, a među njima i izložba fotografija „Creativity for change“. Talentovani mališani učestvovali su u likovnoj radionici za decu “Šukletović“.

Ogromno interesovanje dece privukao je dolazak Yasserstaina, najpopularnije ekipe jutjubera, koji su svoje fanove zabavljali skečevima i muzikom sa njihovog youtube kanala. I pre pojavljivanja na velikoj bini, Yassera su dozivali nestrpljivi mališani očekujući da dobiju autogram i fotografiju sa njim.

U večernjem muzičkom programu na velikoj bini nastupili su Penthouse bend, Epicoustic, Abs, Hazel, Neželjeno dejstvo, Vanredno Stanje, Bunker, Opositte way.

Festival su organizovali PozitivNI u saradnji sa Turističkom organizacijom Niš, Kancelarijom za mlade i Sportskim savezom Niša, a pod pokroviteljstvom Grada Niša.

Podsetimo, pre 2 godine, a nakon 2 i po decenije Dušanova ulica ponovo je bila centar urbanog Niša, kada hje prvi put organizovan festival PozitivNI, uz svirke niških i ex yu bendova i ostale kreativce. Sledeće, 2016. godine, u ulici koja je tokom ’80. i ’90. godina obeležila urbani život većine mladih Nišlija, našlo se 400 izvođača na 50 punktova. U koncertnom programu tada su nastupili Kerber, Penthouse band, tribjut bendovi Beatles, EKV, Queen.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.