Posle 4 godine izgradnja stanova za bezbednjake ušla u završnu fazu

Izvor: JužneVesti.com, 08.Jun.2023, 12:48

Posle 4 godine izgradnja stanova za bezbednjake ušla u završnu fazu

Nakon brojnih probijenih rokova za završetak 190 stanova za pripadnike službe bezbednosti u Nišu, radovi su u završnoj fazi i u toku je procedura pribavljanja upotrebnih dozvola, navedeno je u novom Programu lokalnog ekonomskog razvoja.

Bezbednjaci koji su kupili stanove još će sačekati na useljenje, a radovi su ušli u četvrtu godinu i još nisu završeni.

Tome su pored probijenih rokova, prethodile posete tadašnjeg ministara građevinarstva Tomislava Momirovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koji je u dva navrata najavljivao kraj radova.

Momirović je 2021. godine posetio gradilište i dao rok izvođačima do oktobra, ali on nije ispoštovan. Nadredne godine, pravdao se da su da su za novo kašnjenje razlozi politički, zbog "kompanije iz naše prijateljske zemlje".

Mi smo to trebali da završimo do marta, verovatno ćemo završiti do maja. Postoje određeni problemi koji se ne odnose na aktivnosti građevinskih radnika, ne odnose se na aktivnosti administracije, odnose se na izvesne političke probleme koje mi imamo sa partnerima koji izvode te radove. Pošto je u pitanju kompanija iz naše prijateljske zemlje ne možemo da budemo restriktivni kakvi bismo bili da su okolnosti drugačije - rekao je tada Momirović.

Dogovoreno je da sve bude gotovo do marta 2022. godine, rekao je tada ministar, ali ni to se nije dogodilo.

Sada, prema novom Programu lokalnog ekonomskog razvoja, radovi su u završnoj fazi.

Grad Niš je obezbedio tehničku dokumentaciju i građevinske dozvole za potrebe opremanja lokacije infrastrukturnim objektima i u postupcima javnih nabavki zaključio sve ugovore za izgradnju infrastrukture ukupne vrednosti 40.000.000 dinara. Radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, saobraćajnicama, na rasveti i toplovodu su završeni - navedeno je u Programu.

Kako je navedeno, u toku je procedura pribavljanja upotrebnih dozvola, ali još nije poznato kada će sve biti završeno.

Podsetimo, stanovi se od 2019. godine grade na potezu između naselja Stevan Sinđelić i Naučno-tehnološkog parka, a rok za završetak bio je januar 2020. godine.

Posao izgradnje jeftinih stanova dobila je firma Milenijum tim koja je rušila u Savamali, a koja je na jugu Srbije kupila hotele u Vranjskoj banji i vinograde oko Leskovca.

Njihov partner je turski Tašjapi, a radovi na izgradnji stanova kasnili su i u Vranju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.