Poslanica Žarić Kovačević: U Opštini Crveni Krst samo 5 sela ima kanalizaciju

Izvor: JužneVesti.com, 28.Okt.2020, 18:59

Poslanica Žarić Kovačević: U Opštini Crveni Krst samo 5 sela ima kanalizaciju

Iako su već 8 godina na vlasti u Srbiji, pa i u niškoj Opštini Crveni Krst, naprednjakinja, odbornica u Opštini i narodna poslanica Jelena Žarić Kovačević, prenela je molbu novoj-staroj premijerki Ani Brnabić, da sela ove niške opštine dobiju vodu i kanalizaciju. Kako kaže, za sada to ima samo 5 naselja.

Poslanica se uzda u program razvoja Srbije 2020-2025. o kojem je govorila i buduća premijerka, a koji je vredan 14 milljardi dinara i ima za cilj da dovede vodu i kanalizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << do svakog mesta i sela u Srbiji.

Sa nestrpljenjem očekujemo program 2020-2025. Naročito je značajna najava da će sva sela dobiti vodovod i kanalizaciju. Na teritoriji naše Opštine postoji 23 sela od kojih 19 ima ovakve probleme. Videćete sa kakvim problemima ćete se susretati, ako vam kažem da u samo 5 naseljenih mesta postoji izgrađena kanalizaciona mreža i da je slična situacija i sa vodovodom - rekla je Žarić Kovačević u parlamentu.

Ona je kazala da na teritoriji opštine živi više od 33.000 ljudi, a čak 25.000 u tim selima koja već godinama nemaju osnovne uslove za život koje im nije obezbedila do sada nijedna vladajuća garnitura, pa ni SNS koji Opštinom urpavlja od 2012.

Ovo Vam govorim da bih prenela molbu svih građana sa ove opštine za pomoć i podršku Vlade Srbije kako bi se popravio životni standard građana i kako se oni više ne bi sretali sa problemima kao što su neispravna voda za piće, umiranje stoke u selima ili otežano funkcionisanje ljudi koji u tim selima žele da ostanu - rekla je Žarić Kovačević.

O ovome je u svom ekspozeu govorio i novi-stari predsednik Opštine Miroslav Milutinović koji takođe očekuje da će problem sa vodom i kanalizacijom u niškim selima rešiti program 2020-2025.

Na pitanje zašto do sada ljudima nisu obezbeđene ove osnovne potrebe, rekao je da je problem uglavnom bio novac.

Podsetimo, naprednjaci Opštinom Crveni Krst upravljaju od 2012. godine, a pre toga su nekoliko godina ovaj deo Niša vodili predstavnici Srpske radikalne stranke iz koje su mnogi kasnije prešli u SNS.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.