Poruke sa protesta  - šta građani poručuju gradonačelnici Niša [video]

Izvor: JužneVesti.com, 30.Jul.2023, 11:41

Poruke sa protesta - šta građani poručuju gradonačelnici Niša [video]

Sedmi protest “Srbija protiv nasilja” u Nišu, koji je održan u petak, 28. jula, bio je drugačiji od prethodnih jer građani nisu šetali, već su ispred Gradske kuće ostavljali poruke gradonačelnici Dragani Sotirovski. Neke Nišlije smatraju da je potrebna veća briga o građanima, dok neki nisu želeli da pišu poruke, jer ih Sotirovski, kako su rekli, “sigurno neće pročitati”.

"Sa ovakvom gradonačelnicom možemo samo da se slikamo", "Sudovi će zbog vas raditi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u tri smene", “Pohvale gradonačelnici za borbu protiv grada” - neki su od transparenata koje su građani doneli ispred Gradske kuće. Tu su bili postavljeni i štandovi gde su građani pisali poruke i pitanja gradonačelnici Dragani Sotirovski, a organizatori su najavili da će joj sve poruke proslediti mejlom.

Među okupljenima bila je i Nišlijka, radnica jedne Gradske uprave, koja je u anketi Južnih vesti rekla da je nakon odbijanja da ode na miting SNS-a preraspoređena na nižu poziciju, zbog čega gradonačelnici svakodnevno piše prigovore.

Dugo vodim bitku sa njom, pošto se i na jednoj konferenciji za medije žalila na mene da stalno pišem prigovore. Ja sam radnik jedne Gradske uprave i nezadovoljna sam raspoređivanjem. Nisam član SNS-a niti ću to da budem, ne idem na mitinge, ne botujem, odbila sam, a to me je koštalo raspoređivanja. Izgubila sam zvanje i raspoređena sam na niže radno mesto - rekla je Nišlijka.

Jedan od okupljenih građanina rekao je da je potrebno da Dragana Sotirovski više vodi računa o Nišlijama, dok njegov sugrađanin ističe da poruke gradonačelnica neće ni pročitati.

Vlast se totalno udaljila od naroda. Oni su se zaključali u Gradskoj kući i to je kraj, ne slušaju nikoga. Zbog čega da joj pišem nešto, kada znam da sigurno neće pročitati - rekao je Nišlija.

Za razliku od prethodnih protesta, skup je vodio asistent Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu Vukašin Stanojević, koji je najavio da će naredni protest biti posvećen aferama aktuelne gradske vlasti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Sedmi protest  “Niš protiv nasilja”  održan ispred Gradske kuće

Izvor: JUGpress.com, 30.Jul.2023

NIŠ.. Protest “Niš protiv nasilja” održan je i ovog petka ispred Gradske kuće, ali šetnje nije bilo. Organizatori su postavili štand sa sveskom, gde su građani  imali priliku da napišu poruke i pitanja za gradonačelnicu...                                 ...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.