Izvor: JUGpress.com, 30.Jul.2023, 12:35

Sedmi protest  “Niš protiv nasilja”  održan ispred Gradske kuće

NIŠ

 Protest “Niš protiv nasilja” održan je i ovog petka ispred Gradske kuće, ali šetnje nije bilo. Organizatori su postavili štand sa sveskom, gde su građani  imali priliku da napišu poruke i pitanja za gradonačelnicu.

                                  Mada nije bilo šetnje, građani su poneli transparente ali su u svesku mogli da upišu i pitnja za gradonačelnicu. Osim pitanje bilo je tu i poruka, a svesku će organizarori >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << skupa predati gradonačelnici Dragani Sotirovski.

                                   „Ovog puta smo dogovorili da umesto šetnje napravimo neku vrstu performansa kojim ćemo poslati poruke šta bi želeli da se promeni ili desi u našem gradu.Imali smo tri gradonačelnika iz SNS-a i niko od njih ništa nije uradio za naš grad. Smatramo da je važno poslati poruke u ime građana ovoj gradskoj vlasti“, kazao je Đorđe Stanković, poslanik  Narodne stranke.

                                  Mešu pitanjima koja su upisana bila su i ona koje se tiču odlaska ove vlasti, a posebno odlaska gradonačelnice i njenih saradnika. „Kada ćete da podnesete ostavke i što ne odmah“, ili „Zašto ne prestanete da nas brukate“, samo su neka od pitanja koja su se našla u svesci. Nišlije su ponele sa sobom i parole upućene gradonačelnici poput „Sa ovakvom gradonačelnicom možemo samo da se slikamo“, ili pak „Razvalili ste grad, ukinuli znanje i kompentenciju, uveli ste samo partiju. Gotovo je !“.

                                 Na skupu ispred Gradske kuće Nišijama se obratio  asistent na Prirodno-matematičkom fakultetu  Univerziteta u Nišu Vukašin Stanojević kao i Dimitrije Dimić, student koji je štrajkovao glađu ispred Predsedništva u Beogradu koji je poručio da se Srbija umiriti ne može i pozvo građane da ne odustju od protesta.

                                 Zahtevi učesnika protesta se ne menjaju  – Hitno zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru – smena Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje i kontinuirano krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama promovišu nasilje poput Pinka i Hepi TV i hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, poput rijaliti programa.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.