Počinju dani posvećeni tradicionalnom niškom doručku

Izvor: JužneVesti.com, 15.Avg.2019, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinju dani posvećeni tradicionalnom niškom doručku

Burek sa sirom, mesom, spanaćem, pica burek, ali i prazan, ljut, sa bananom, jabukom, euro-kremom, ali i najnovija ponuda - dva metra bureka sa čvarcima moći će da probaju svi ljubitelji ovog specijaliteta od četvrtka, 15. avgusta do nedelje, 18. avgusta na niškom keju na tradicionalnoj manifestaciji "Dani bureka".

Buregdžijada će ove godine okupiti 7 pekara iz Niša i tri iz Grčke, Bugarske i Severne Makedonije, a ljubitelji bureka moći će od četvrtka, 15. avgusta u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 18 sati da uživaju u različitim ukusima.

Predsednik Unije pekara Niš Bratislav Vukadinović najavljuje bogat program i novine ove godine - degustacija najvećeg bureka sa čvarcima koja je u petak, 16. avgusta od 21:15.

Svaki put podižemo lestvicu i nivo kvaliteta manifestacije i u zabavnom programu i u onoj ponudi koju Nišlije najviše vole, a to je burek u svim verzijama. Na manifestaciji ćemo ponuditi burek od dva metra sa čvarcima, to je nešto novo što želimo da ponudimo sugrađanima i biće podeljeno besplatno - rekao je Vukadinović.

Ove godine se, dodaje Vukadinović, očekuje rekordan broj izlagača, a takmičenje za izradu najboljeg niškog bureka biće u subotu, 17. avgusta od 21 sat.

Organizatori ovogodišnje gastro-manifestacije su Unija pekara, Gradska opština Medijana i Turistička organizacija Niš.

Dani bureka su otvoreni od 18 sati do ponoći u četvrtak i petak, a od 12 sati do ponoći tokom dana vikenda.

Kompletan program možete videti ovde.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinju DANI KARANFILA

Izvor: OkRadio.rs, 15.Avg.2019

Tradicionalna kulturno - turistička manifestacija “Dani karanfila”, održava se u Vranjskoj Banji od četvrtka 15. do nedelje 18. avgusta. Na centralnoj bini na platou ispred restorana “Kičer“, večeras od 19 sati je program pod nazivom Veče dečjeg folklora, posvećen najmlađima. U...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.