Počinje realizacija ideje niške učenice za pomoć deci bez roditeljskog staranja

Izvor: JužneVesti.com, 18.Feb.2024, 20:40

Počinje realizacija ideje niške učenice za pomoć deci bez roditeljskog staranja

Učenica trećeg razdra gimnazije “Bora Stanković” Teodora Bogdanović iz Niša koja je pobedila na takmičenju "Svetionik znanja" sa projektom “Svoj put sledim” čiji je cilj pružanje podrške deci bez roditeljskog staranja, u ponedeljak, 19. februara od 18 sati u No Limit Hub-u govoriće o početku realizacije. Apeluje i na građane da pronađu zainteresovane pojedince i doprinesu uspehu projekta.

Kako je Teodora ranije rekla projekat se sastoji iz tri faze. U prvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << fazi "Vršnjaci vršnjacima" će se obučavati vršnjački edukatori koji će im kasnije držati radionice o marketingu i programiranju. U drugoj fazi "Mesto za sanjare" sa decom bez roditeljskog staranja će raditi iskusni mentori i edukatori koji će takođe držati radionice na temu finansijske pismenosti, pisanja CV-a, javnog nastupa i drugih. U trećoj fazi plan je da se oni socijalno uključe i intergrišu, pa će tako obilaziti razna mesta i ići na izlete.

Ideju za projekat dobila sam na kampu Sila prati hrabre, organizovanom od strane niškog Džedajskog pokreta. Izabravši temu društvene odgovornosti i aktivizma na takmičenju ”Svetionik znanja” fokusirala sam se na podršku mladima između 15 i 17 godina koji su smešteni u Domu ili hraniteljskim porodicama. Ovaj projekat ima za cilj pružiti podršku mladima u procesu tranzicije iz sistema socijalne zaštite nakon navršenih 18 godina - rekla je Teodora.

Osvojila prvo mesto na takmičenju srednjoškolaca "Svetionik znanja"; foto: privatna arhiva Teodora će okupljene u ponedeljak informisati o projektu, pozvati da se pridruže u realizaciji, pronađu dodatne zainteresovane pojedince i zajedno doprinesu uspehu projekta, a za projekat “Svoj put sledim” na takmičenju je dobila 300.000 dinara za realizaciju.

“Svetionik znanja” je tradicionalno takmičenje srednjoškolaca iz 12 lokalinih zajednica Srbije, koje se sprovodi u organizaciji Svetionika znanja i Asocijacije za afirmaciju kulture. Cilj je osmisliti i razviti projekte koji će doprineti unapređenju kvaliteta svakodnevnog života u tim zajednicama.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.