Počinje drugi tretman suzbijanja komaraca u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 20.Jun.2023, 08:38

Počinje drugi tretman suzbijanja komaraca u Nišu

Drugi tretman suzbijanja larvi komaraca duž rečnih tokova i zabarenih površina na teritoriji grada Niša nadležna preduzeća sprovodiće danas, 20. juna i sutra, 21. juna od 8 sati.

Preduzeća Ekos DDD d.o.o. i Sanit M&M d.o.o. teritoriji GO Niška Banja prskaće priobalja reka Ostrovačke, Kunovičke, Jelašničke, Kutinske, od Lazarevog sela do uliva u reku Nišavu i Nišave, leva strana od konjičkog kluba "Čegar“ do vikend naselja Ostrovica i od konjičkog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kluba do naselja Brzi Brod, kao i priobalja Topla bara i staro korito reke Nišave kod Niške Banje.

Na teritoriji GO Medijana: Priobalja Gabrovačke reke (od pruge Niš - Sofija do uliva u reku Nišavu) i Suvodolskog potoka (od pruge Niš - Sofija do uliva u reku Nišavu) i priobalje Nišave leva strana od Brzog Broda do Železničkog mosta, kao i bara u starom koritu Nišave kod Brzog Broda - navode iz preduzeća.

U Opštini Crveni Krst ekipe će tretirati priobalja Toponičke i Rujničke reke, Humskog i Rujničkog potoka, priobalje Nišave desna obala od Železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu i priobalje Južne Morave od ušća sa Nišavom do izlaska iz KO Donja Trnava.

Na teritoriji GO Pantelej: Priobalja Malčanske, Breničke, Matejevačke reke i Knezselskog potoka, i priobalje Nišave desna strana od uliva Jelašničke reke do mosta Mladosti.

Na teritoriji GO Palilula: Priobalja Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka do pruge Niš – Sofija, priobalje reke Nišave leva strana od železničkog mosta do uliva u J. Moravu, priobalje Južne Morave od ulaska u KO Gornje Međurovo do ušća sa Nišavom, Batušinačke bare, bare pored Nišave i staro korito kod Medoševca, Ciganski ključ i bare između sela Trupale i Popovac - saopštavaju.

Napominju i da je tretman ekološki i na bazi regulatora rasta sa specifičnim dejstvom na larve komaraca, kao i da nije neškodljiv za vodenu faunu i ostale organizme.

U slučaju ekstremno nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje istog.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.