Počeo 5. niški protest protiv nasilja

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jul.2023, 20:10

Počeo 5. niški protest "protiv nasilja"

Ispred Gradske kuće u Nišu se i posle 19 sati građani i dalje okupljaju na 5. protestu "Srbija protiv nasilja", a organizatori su najavili kratko obraćanje studentkinje i aktivistkinje “Kreni-promeni” Anđelije Stanimirović, a potom protestnu šetnju u kojoj će krajnji cilj biti blokada Bulevara Nemanjića.

U 19 sati, kada je zvanično trebalo da počne novi protest "Srbija protiv nasilja” ispred Gradske kuće bilo je svega nekoliko ljudi, a u 19:20 taj broj i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nije dovoljan da ispuni ceo plato ispred Kabineta gradonačelnice. Sa razglasa se čuje muzika, po neka pištaljka i transparent sa slikom predsednika Vučića i poruka da je jedan od građana zbog toga na protestu.

Očekuje se obraćanje studentkinje, a potom protestna šetnja kroz Voždovu ulicu, preko Bulevara Zorana Đinđića i Sremske ulice, sve do Bulevara Nemanjića gde je najavljena blokada raskrsnice sa Ulicom Pariske komune.

Ljudi se sve više okupljaju, a mnogi komentarišu da će se verovatno građani i usput pridružiti protestnoj šetnji koja je počela oko 19:40.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Peti protest "Srbija protiv nasilja" u Nišu, četvrti u Vranju

Izvor: JuznaSrbija.info, 14.Jul.2023

U Nišu se protest protiv nasilja održava peti put, a od prošle nedelje umesto subotom održava se petkom.Građani su se kao i prošlog petka okupili ispred Gradske kuće. Posle obraćanja aktivista, uslediće šetnja Bulevarom Zorana Đinđića, gde je planirana blokada te saobraćajnice...Građani...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.