Počele prijave za jubilarno takmičenje Frankofona pesma

Izvor: JužneVesti.com, 11.Feb.2024, 11:05

Počele prijave za jubilarno takmičenje "Frankofona pesma"

Prijavljivanje za tradicionalno muzičko takmičenje Frankofona pesma traje do 25. februara, a pevači-amateri iz regiona priliku da pevaju pred žirijem imaće 9. marta u sali Simfonijskog orkestra. Finale je zakazano za 31. mart i biće održano u Nišu.

Tradicionalno, mladi koji pevaju i govore francusku jeziki mogu da se prijave na takmičenje koje Francuski Institut u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom Niš organizuje 20. put.

Prijava je jednostavna: >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << potrebno je da izvedete frankofonu pesmu po vašem izboru, u gradu koji odaberete - Niš, Novi Sad, Beograd, Kladovo pred komisijom. Žiri je sačinjen od profesionalaca iz oblasti muzike i francuskog jezika. Biraju se četiri kandidata u svakom gradu, dva iz kategorije juniora, dva iz kategorije seniora, koji kasnije učestvuju na finalu u Nišu. Pobednik svake od ovih kategorija dobija nagradu - navode organizatori.

Pobednik kategorije seniori dobija tablet Samsung Galaxy tab S6, a pobednik kategorije juniori dobija Airpods.

Zainteresovani mogu da se prijave putem linka, regionalno takmičenje biće održano u Nišu u subotu, 9. marta, od 14 sati u sali Simfonijskog orkestra, a finalno u nedelju, 31. mart, od 14 sati u niškom Narodnom pozorištu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.